vestnik

(LENDAVA) Za Ukrajince zbirajo pitno vodo, odeje, higienske pripomočke, plenice, konzervirano in hrano s podaljšanim rokom trajanja ter otroško hrano

Vestnik.si, 28. 2. 2022
Nataša Juhnov
Center za zaščito in reševanje
Aktualno

Iz lendavske občine so ljudi pozvali, da pomagajo pri humanitarni krizi v Ukrajini.

"Ker se v naši bližini dogaja humanitarna in človeška katastrofa, pozivamo občanke in občane, da izrazimo solidarnost in podporo v vojni prizadetim družinam in posameznikom," so sporočili iz lendavske občine. 


V dogovoru z območno enoto Rdečega riža Slovenija tako pozivajo občanke in občane Lendave, da donirajo in pomagajo po svojih močeh in s tem blažijo tragedijo evropskih rojakov.


Humanitarno pomoč bodo v Lendavi zbirali v prostorih Centra za zaščito in reševanje Lendava (Glavna ulica 96, 9220 Lendava) v sredo, 2. marca 2022, od 15. do 18. ure. Zbiranje humanitarne pomoči bo do nadaljnjega potekalo vsak ponedeljek in sredo, med 15. in 18. uro.

V humanitarni akciji zbirajo pitno vodo, odeje, higienske pripomočke, plenice, konzervirano in hrano s podaljšanim rokom trajanja ter otroško hrano. Donirano pomoč bodo sprejemali sodelavci Rdečega križa Slovenija, območne enote Lendava. Za dodatne informacije so v času uranih ur dosegljivi na telefonski številki 02 620 2890.

ukrajina zbiranje-pomoči lendava
Kaj zdaj berejo drugi