vestnik

Lendavi listina Občina po meri invalidov

Vestnik.si, 9. 12. 2022
Osebni arhiv
Listino je podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Srečko Matkovič izročil Ivanu Koncutu, podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana, in Jožefu Gjereku, predsedniku Medobčinskega društva invalidov Lendava.
Aktualno

Občina Lendava je prejemnica listine Občina po meri invalidov, ki jo podeljuje Zveza delovnih invalidov Slovenije. Pobudo za vključitev v projekt je podalo Medobčinsko društvo invalidov Lendava.

Priznanje se podeljuje na podlagi prizadevanj in sprejetih programov, s katerimi občine upoštevajo različnost potreb invalidov pri njihovem vsakodnevnega življenja, delovanju in vključevanju v družbo. Pobudo za vključitev Občine Lendava v projekt Zveze delovnih invalidov Slovenije je dalo Medobčinsko društvo invalidov Lendave. Za pridobitev listine je bila izdelana analiza o položaju invalidov v občini Lendava, na podlagi te pa prvi akcijski načrt za obdobje 2022-2026.

Priznanje je na včerajšnji slovesnosti, ki je potekala v Mestni hiši, podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Srečko Matkovič izročil Ivanu Koncutu, podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana, in Jožefu Gjereku, predsedniku Medobčinskega društva invalidov Lendava. To pomeni veliko priznanje za že opravljeno delo in je spodbuda, da bodo z aktivnostmi v občini nadaljevali tudi v prihodnje.

Občina je tako med drugim pridobili že tudi vsa potrebna soglasja in oddala vlogo za gradbeno dovoljenje za prizidek k stavbi mestne hiše za namestitev dvigala.

Občina Lendava
Mestna hiša v Lendavi bo prihodnje leto dobila dvigalo.
občina-lendava invalidi priznanje listina