vestnik

Objekti nogometne akademije, kot so jih napovedali

Majda Horvat, 25. 3. 2020
Arhiv društva
Načrti za lendavsko nogometno akademijo.
Aktualno

Nogometno društvo Lendava 1903 vložilo zahtevo za predhodni postopek glede presoje vplivov na okolje na okoljsko agencijo

Nogometno društvo Lendava 1903 je na Agencijo za okolje in prostor (Arso) vložilo zahtevo za predhodni postopek glede presoje vplivov na okolje za postavitev objektov nogometne akademije. Vlogo je investitor poslal na Arso novembra lani, vendar so jo potem v drugi polovici februarja dopolnili. Tako je zdaj že na listi čakajočih na sklep oziroma odločitev okoljske agencije o tem, ali bo potrebno za načrtovano naložbo izvesti presojo vplivov na okolje.

nogometna akademija, Lendava
Arhiv društva
Načrti za lendavsko nogometno akademijo.

Iz dokumentacije, ki je priložena zahtevi, je razvidno, da je investitor pripravil vlogo za naložbo z vsemi objekti, kot so jih odgovorni napovedovali že avgusta 2018. Uredili naj bi tri nogometna igrišča, in sicer ogrevano vadbeno igrišče z umetno travo ter dve tekmovalni igrišči. Osrednji objekt bi bila večja klubska hiša, ob njej garaže ter slačilnice, med obema tekmovalnima igriščema pa tribune. Idejno zasnovo sta pripravila projektanta Maja in Goran Dominko iz projektantske hiše Kubico domino arhitekti.