vestnik

Lendavska občina našla dodatni denar za obnovo kulturnega doma 

Majda Horvat, 26. 9. 2017
Nataša Juhnov
V kulturnem domu se dejavnosti izvajajo nemoteno.
Aktualno

Vrednost naložbe se je podvojila in znaša skupaj z opremo 205 tisoč evrov. Gradbena dela bo izvedlo podjetje Legartis.

Lendavska občina bo letos v obnovo kulturnega doma in trga pred njim vložila 135 tisoč evrov, za obnovo tehnike in opreme pa dodatnih 65 tisoč evrov. Skupaj torej 205 tisoč evrov. To je kar 28 odstotkov več od prvotno načrtovanega zneska v letošnjem letu. Dodatni denar v višini 45 tisoč evrov bodo zagotovili s prerazporeditvijo v proračunu. Gradbena dela bo po že sklenjeni pogodbi izvajalo podjetje Legartis, ki je oddalo najugodnejšo ponudbo med tremi ponudniki, ki so se prijavili na razpis občine. Ta je bil objavljen 20. julija.


»Kulturni dom je v dobri kondiciji, tako da se vse dejavnosti odvijajo nemoteno. Občina nima težav z njegovim vzdrževanjem, čeprav gre za zahteven objekt, trg pred kulturnim domom pa je javna površina, ki jo je prav tako treba primerno vzdrževati, kar tudi počnemo,« so se po končanem postopku izbire izvajalca odzvali na občinski upravi na naše poročanje o javnem razpisu.


V članku smo namreč avgusta ugotavljali, da je opazen razkorak med predvidenimi proračunskimi sredstvi za obnovo kulturnega doma in obsegom obnovitvenih del, navedenih v razpisu, prav tako smo navajali, da je bila letos javnemu razpisu, ki je bil v osnovi pripravljen že lansko leto, dodana tudi dokaj obsežna obnova trga. Trg je namreč bil zgrajen leta 2008 in zaradi poškodb, ki so nastale predvsem zaradi zamakanja, že potrebuje temeljito obnovo. Iz tega je potem izhajal tudi dvom glede zadostnosti proračunskih sredstev za vsa načrtovana obnovitvena dela v tem letu. Toliko bolj, ker ima občina v načrtu razvojnih programov do leta 2020 za vzdrževanje kulturnega dom predvidenih le 220 tisoč evrov.

Nataša Juhnov
Obeta se prva večja obnova kulturnega doma doslej. 
lendava kulturni dom obnova legartis