vestnik

Lendavska občina poziva k dvotedenski odpovedi vseh prireditev

R.Š., 3. 11. 2021
Nataša Juhnov
V navedenem obdobju so v občini na sporedu številni dogodki, ki so povezani z martinovanjem.
Aktualno

Vodstvo lendavske občine zaproša organizatorje načrtovanih prireditev, da te prestavijo oziroma jih odpovejo.

V občini, kjer so v zadnjih štirinajstih dneh zabeležili 180 novih okužb, so se odločili javno pozvati organizatorje načrtovanih prireditev, da te v času od 3. do 17. novembra prestavijo za nedoločen čas oziroma jih odpovejo.

"Podatki, ki jih beležimo v zadnjih dneh namreč nakazujejo rast števila okužb tako znotraj občine kakor tudi izven nje. Ker je zdravje naših občanov najpomembnejše in je v tem primeru potrebno zaščiti najranljivejše člane skupnosti, je pomembno, da odreagiramo pravočasno. Verjamemo, da so številna društva in institucije v občini vložile že ogromno truda in energije v organizacijo martinovanj in podobnih dogodkov, vendar je tokrat preventivno in odgovorno ravnanje ključno, da preprečimo najhujše posledice. Za druženja in zabavo bo dovolj časa, ko se bodo razmere izboljšale," so zapisali na občinski spletni strani in k odgovornemu ravnanju in upoštevanju ukrepov pozvali tudi vse občanke in občane.

V navedenem obdobju sta sicer v lendavski občini na sporedu denimo dva martinova pohoda, pa tudi Festival sedmih stolpov v gledališki in koncertni dvorani.

poziv občina-lendava covid-19