vestnik

Lendavski dijaki na izmenjavi na Poljskem

, 8. 5. 2019
Arhiv šole
Dijaki so si ogledali tudi Gdansk.
Aktualno

Dvojezična srednja šola Lendava sodeluje v mednarodnem projektu izmenjav Erasmus+ Building Bridges, ki ga financira Evropska unija. Četrta izmenjava v okviru projekta je bila na Poljskem.

Zadnje izmenjave, ki je potekala v mestu Kartuzy, nedaleč od Gdanska na severu Poljske, so se udeležile štiri lendavske dijakinje, in sicer Patricija Pahor, Rahaela Robič, Barbara Tivadar in Kaja Žižek. Osrednja tema srečanja so bile integracije. Doslej je na izmenjavah sodelovalo dvanajst dijakov iz Lendave, vedno ob spremstvu dveh profesorjev šole, naslednje leto pa bo sklepni del projekta, ko bodo dijaki prišli na izmenjavo v Lendavo. Ob slovenski sodelujejo v projektu še šole iz Španije, Nemčije, Avstrije in Poljske.

acff01bd74e9d6d037e40432c94a75e4
Arhiv šole
Osrednja tema tokratne izmenjave so bile integracije.

Dijaki, ki so doslej sodelovali na izmenjavah, pravijo, da so te na njih pustile močan vtis, pridobili pa so si tudi veliko novega znanja in izkušenj. Na Poljskem so bivali šest dni, v tem času so spoznali nove prijatelje ter državo z njeno kulturo, zgodovino in kulinariko. Dijaki iz petih držav so se pogovarjali v angleškem jeziku. Ogledali so si tudi mesto Gdansk, ki velja za poljski Amsterdam. Naslednje leto se bodo potrudili, da bi dijakom iz drugih držav predstavili Lendavo in Slovenijo, sploh, ko jih bodo gostili v njihovem mestu. Dijaki, ki so sodelovali na izmenjavah v drugih državah, bodo ob tem poskrbeli, da bodo v času izmenjave v Lendavi gostje iz drugih držav prenočili na njihovih domovih.

Arhiv šole