vestnik

Magyar ostaja župan, Jaklin pa zagotavlja, da občina deluje

Majda Horvat, 27. 3. 2020
Nataša Juhnov
Janez Magyar ostaja župan.
Aktualno

V drugih razmerah bi sprejel poslansko mesto, pravi Janez Magyar, velikopolanski župan Damijan Jaklin pa, da občina še naprej deluje zelo dobro.

Lendavski župan Janez Magyar je zavrnil povabilo za zasedbo poslanskega mesta potem, ko je poslanec SDS Franc Breznik bil imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. V drugačnih okoliščinah bi morda to sprejel, je izjavil Magyar, saj bi tako okrepil število poslancev iz pomurske regije, kar bi bilo za njeno zastopanost v parlamentu dobro. Ampak ne v zdajšnjih razmerah.

Da ostane župan se je odločil zaradi občanov, ki so mu na volitvah zaupali vodenje lokalne skupnosti, še pove, kjer je treba zdaj vsak dan poskrbeti za izvajanje nalog pomembnih za življenje ljudi, predvsem za najbolj ranljive. Pri tem sodelujejo številni prostovoljci, je še izpostavil. "Ta njihov prispevek je zanje izjemno pomemben, predvsem pa pripravljenost mnogih, da priskočijo na pomoč. Ta enotnost in povezanost, ki jo zdaj čutimo, je nekaj izjemnega," je še povedal lendavski župan. 

damijan jaklin, državni sekretar
MORS
Damijan Jaklin je državni sekretar na ministrstvu za obrambo.

Velikopolanska občina deluje še naprej zelo dobro, zagotavlja njen župan Damijan Jaklin. O tem, kako bo v prihodnje, pa bo več povedal po koncu epidemije. Jaklin je v novi vladi prevzel naloge državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo ter vodenje kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije. Po sklepu vlade štab več ne deluje, ampak je bila ustanovljena medresorska skupina, katere delo prav tako usklajuje Jaklin. 

zupan magyar-janez lendava