vestnik

Letni koncert Male vokalne skupine Lindua v lendavski sinagogi

Jože Gabor, 22. 3. 2023
Jože Gabor
Letni koncert Lindue
Aktualno

V lendavski sinagogi je svoj prvi letni koncert pripravila Mala vokalna skupina Lindua iz Lendave

Na koncertu so kot gostje nastopili Pevski zbor Nimam časa Društva upokojencev Lendava, Vokalna skupina Lindenau in glasbeniki. Nastopili so s slovenskimi in tujimi ljudskimi pesmimi ter skladbami znanih skladateljev in avtorjev besedil, kot so Po jezeru, Preluba moja sosida, Vuprem oči, Kuimba, Vehni fijolica, Have a nice day, Dana Dana in drugimi.

Malo vokalno skupino Lindua vodi Jožef Gerenčer, ki je vodil že vrsto pomurskih pevskih zborov in pevskih skupin. Ob njem sta še dve vokalistki in dva vokalista, in sicer Katalin Kulcsar Takacs, Nataša Tomšič, Susanne Gerenčer in Ivan Borovič.

lindua, koncert, lendava
Jože Gabor
Letni koncert Lindue

lindua, koncert, lendava
Jože Gabor
Letni koncert Lindue

Katalin je iz Lentija na Madžarskem, ostali štirje so iz Lendave in okolice. Vokalno skupino so ustanovili lani marca, od takrat pa je za njimi že vrsta nastopov, največ v Lendavi in okolici, na različnih prireditvah, slovesnostih, ob odprtju razstav in predstavitvah knjig. Za ime Lindua so se odločili, ker je to staro ime za mesto Lendava. V njihovem glasbenem repertoarju je poudarek na ljudskih skladbah iz Prekmurja in drugih območij Slovenije, pojejo pa tudi madžarske in hrvaške ljudske skladbe in ljudske pesmi iz drugih držav, tudi Afriško. Pojejo tudi bolj sodobne skladbe, avtorjev iz Slovenije in tujine. Dogovarjajo se tudi za nastope drugje po Sloveniji v sodelovanju s tamkajšnjimi kulturnimi društvi in vokalnimi skupinami.
lindua lendava koncert
Kaj zdaj berejo drugi