vestnik

Liga ENA: Šentjernejčani v finalu ugnali Ribno 

A. B., 7. 6. 2018
Andrej Kalamar
ŠD Ribno je izgubilo finale.
Aktualno

Rezultat finala: ŠD Asi – Lok orodjarstvo vs. ŠD Ribno 6:2. Slovenska malonogometna zveza je s potekom ne samo finala, temveč celotne druge sezone zadovoljna, se pa že pripravlja na začetek 3. sezone, pravi vodj Lige ENA Simon Detellbach. 

Končana je 2. sezona malonogometne lige na travi Lige ENA. ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja so državni prvaki. Vfinalu v Stari Novi vasi so premagali lanskoletne prvake ŠD Ribno s 6:2 (3:0), domov pa so odnesli tudi naslov najboljšega strelca letošnje sezone. Finalno tekmo sta sodila Aleš Müller in Andrej Tratnjek, oba iz Murske Sobote, finale pa je potekalo v organizaciji Športnega društva Stara Nova vas.


ŠD Asi – Lok orodjarstvo so že s samim prihodom na tekmo, polnim avtobusom navijačev in motiviranih igralcev pokazali, po kaj so prišli: po zmago. ŠD Ribno pa so na najpomembnejši tekmi sezone ostali brez nekaj ključnih igralcev, ki so igrali za NK Bled in so proti NK Beltincem iskali priložnost za napredovanje v 2. nogometno ligo, a neuspešno.


Po besedah vodje Lige ENA Simona Detellbacha je že pred prvim zadetkom Andraža Šepica (ŠD Asi) v 8. minuti je bilo jasno, da bo boj napet. Kdor je spremljal prejšnje tekme obeh ekip v Ligi ENA, je lahko videl, da so oboji izjemno odločeni, motivirani in borbeni. Do konca prvega polčasa so ŠD Asi – Lok orodjarstvo razliko povečali že na 3:0.
ŠD Ribno so po prvem polčasu na klop odšli vidno razočarani, vendar so se hitro pobrali in stopili na igrišče še močnejši. V drugem polčasu so uspeli razliko zmanjšati samo še na 4:2, ko sta za Ribno zadela Jure Dolar in Grega Blažič, vendar je bila tekma v večini že odločena, ko je za 5:2 zadel Denis Martinčič (ŠD Asi), sicer strelec štirih zadetkov. Dva zadetka za prvake pa je včeraj prispeval Andraž Šepic, ki je s 13 zadetki postal tudi najboljši strelec letošnje sezone.

beeb1e27e8c5e99d57b14712c217fb83
Andrej Kalamar
ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja so državni prvaki.


Po tekmi je sledila podelitev priznanj in medalj. Poleg priznanja za najboljšega strelca in medalj za prvo in drugo mesto so predsednik SMZ Peter Pust, Simon Detellbach, selektor slovenske reprezentance Miran Vovk in glavni trener Roman Gruškovnjak sodnikom podelili spominsko priznanje ter domačinom iz ŠD Stara Nova vas priznanje za izjemno dobro organizacijo.
Slovenska malonogometna zveza je s potekom ne samo finala, temveč celotne druge sezone zadovoljna, se pa že pripravlja na začetek 3. sezone. V prihodnjih dneh bo namreč objavila razpis za prijavo ekip v novo sezono tekmovanja, ki pa se bo začelo v septembru 2018, je še sporočil vodja Lige ENA.

Andrej Kalamar
 Končana je 2. sezona malonogometne lige na travi Lige ENA.
2. sezona malonogometne lige
Kaj zdaj berejo drugi