vestnik

Lionsi donirali za prevoz hrane in za Male Viteze

V. T., 4. 2. 2020
arhiv Lions klub MS
Levo Carmen Šeruga, predsednica LK Murska Sobota, desno Vlasta Glavač, predstavnica Karitasa, ki je prevzela donacijo za vozilo za prevoz donirane hrane, ter Marja Dolamič, conska predsednica.
Aktualno

Denar, zbran na skupnem dogodku Lions in Leo klubov Pomurja, namenili za nakup vozila za prevoz donirane hrane ranljivim skupinam. Dobrodelne prispevke nakazali tudi organizaciji Mali Vitezi.

V Pomurju so Lions in Leo klubi v Murski Soboti, Lendavi, Gornji Radgoni in tudi Ljutomeru. V lokalnem okolju med seboj dobro sodelujejo tudi v smislu dobrodelnih akcij. Tako so tudi tokrat, ko je bil gostitelj Lions klub Murska Sobota, ki letos obeležuje tri desetletja delovanja, vsi skupaj pripravili velk dobrodelni dogodek. Potekal je pod geslom enega od ustanovnih članov soboškega Lions kluba, Jožeta Magdiča, »Mislim, čutim, delam dobro. Sem Lion.«

lions-klub, leo-klub, dobrodelnost, mali-vitezi, donirana-hrana
arhiv Lions klub MS
Anton Camplin in Jože Magdič, ustanovna člana LK Murska Sobota.

Dogodka v hotelu Vivat v Moravskih Toplicah se je udeležilo 110 članov, zbrana sredstva pa so namenili za pomoč pri nakupu vozila za izvajanje projekta donirana hrana, pa tudi za pomoč organizaciji Mali Vitezi, ki pomaga otrokom, ki so preboleli raka. Projekt donirana hrana je prav soboški Lions klub izvajal šest let, ker pa je, kot pravijo, prerasel zmožnosti njihovega kluba, so se s Karitas iz Murske Sobote dogovorili, da ga izvaja naprej. Za ta projekt so tako Lionsi donirali dva bona v skupni višini 2.250 evrov; nekaj denarja je bilo zbranega že na novoletnem koncertu. Za pomoč otrokom, ki se se zdravili po bolezni raka, pa so na tem dogodku zbrali 800 evrov.

lions-klub, leo-klub, dobrodelnost, mali-vitezi, donirana-hrana
arhiv Lions klub MS
Nadja Pahor Bizjak, guvernerka distrikta Slovenija (sredina), levo Mikloš Horvat, prejšnji mednarodni direktor in aktualni lider za vzhodno in srednjo Evropo, desno Mateja Hochstatter.

Ob obletnici pa so podelili tudi nagrade svojim najbolj zavzetim članom; tako so letos posebno priznanje prejele Metka Rovšek Kuharič in Mateja Hochstetter – obe iz soboškega kluba – ter Mira Borko Prelog iz gornjeradgonskega kluba. Lions klub iz Lendave pa je prejel priznanje za deset let delovanja.

lions-klub, leo-klub, dobrodelnost, mali-vitezi, donirana-hrana
arhiv Lions klub MS
Metka Rovšek Kuharič, prejemnica priznanja, in Mikloš Horvat.

lions-klubi leo-klubi dobrodelnost donirana-hrana mali-vitezi