vestnik

Ljubiteljski fotografi v soboškem gradu: Štiri smeri neba

A. Nana Rituper Rodež, 1. 10. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Ljubiteljske fotografe je predstavila Vladka Čahuk Vaupotič.
Aktualno

V razstavnih prostorih soboškega grajskega stolpa je na ogled fotografska razstava 4 smeri neba štirih ljubiteljskih fotografov Marjana Vaupotiča, Bernarda Gorščaka, Zorana Norčiča in Kristjana Malačiča.Gre za štiri fotografe, ki prihajajo iz različnih smeri, ki so se v nekem trenutku zbližali, se vmes razhajali, križali, se oddaljili, da bi se spet lahko zbližali.

Kot četvorka, sestavljena po formuli tri plus ena, so se že predstavili na dveh skupinskih fotografskih razstavah, prvič leta 2013 na gradu pri Gradu na razstavi 4 elementi, dve leti kasneje na razstavi 4 letni časi v beltinskem gradu, zdaj pa so na vrsti še 4 smeri neba. Ob najnovejši temi najprej pomislimo, da fotografije govorijo o severu, jugu, vzhodu in zahodu, lahko pa je naslov razumljen veliko širše, da gre za štiri različne smeri.

c5efdc4fc0d3cd57d1358fb3f37802c7
A. Nana Rituper Rodež
Druženje je popestrila glasbena skupina Deca z Osnovne šole II iz Murske Sobote.


Interesi in motivika se pri vsakem od njih razvijajo zelo različno, tako kot so tudi sami različni, trije so biologi, eden ni, trije so Prekmurci, eden je Prlek, eden je veren, ostali niso … Vsa ta različnost pa ni ovira za sodelovanje, ampak le priložnost za iskanje stičišč v ustvarjanju in pri fotografiji, saj imajo ne glede na različne pristope na koncu fotografije skupno rdečo nit. Vse štiri fotografe ravno strast do lepega pri fotografiranju vodi naprej, saj želijo s svojimi fotografijami prispevati k lepoti sveta.

1fa7c8529aa133c4c0e7a6f03ebddf0d
A. Nana Rituper Rodež
Štirje ljubiteljski fotografi, od leve Bernard Goršak, Zoran Norčič, Marjan Vaupotič in Kristjan Malačič.

Podrobneje o njihovih fotogafskih pristopih in poetika pa v prihodnjem Vestniku, razstavo fotografij4 smeri neba pa si lahko ogledate do 18. oktobra.


A. Nana Rituper Rodež
Štirje ljubiteljski fotografi, ki delujejo po formuli tri plus ena, s petim elementom. 
Ljubiteljski fotografi Štiri smeri neba Marjan Vaupotič Bernard Goršak fotografija