vestnik

Ljutomer: Ne samo brez interneta, tudi brez televizije in telefona 

Adriana Gašpar, 21. 4. 2018
Andrej Petelinšek
Na Telemachu so včeraj prebivalcem odgovorili, da napako odpravljajo, danes pa ne dvigujejo več telefonov. 
Aktualno

Po tem, ko smo objavili, da so na območju Ljutomera brez interneta, so se obrnili na nas še številni drugi bralci, da težav nimajo le v Ljutomeru ampak širše. In da so nekateri tudi brez televizije in telefona. 

Že od sredine tedna so na prleškem koncu v okolici Ljutomera in Križevcev pri Ljutomeru brez interneta, zdaj pa nam številni bralci sporočajo, da so tudi brez telefona in televizije.



"Že od srede zjutraj smo v Ljutomeru in v Križevcih pri Ljutomeru brez interneta. To je neverjetno," nas je obvestila ena od lokalnih prebivalk in prosila za pomoč, saj jim na Telemachu, ki je po novem lastnik njihovega dosedanjega ponudnika Teleinga, nihče več ne dviguje telefona. "Sprva, ko smo javili napako, da internet ne dela, so nam rekli, da vejo za napako in da jo odpravljajo, ampak to je bilo v sredo zjutraj," razlaga lokalna prebivalka, vse od takrat pa jim nihče več ne dviguje telefona.

774619c30d4c971507480ee8b45e7033
Fb Vestnik
Komentarji uporabnikov. Fotografija Fb Vestnik


Na Telemach smo zato vprašanja, kaj je narobe, kdaj bodo napako odpravili in kako bodo izpad pri uporabnikih ovrednotili, poslali tudi mi. Odgovorili so nam, da so v tem tednuv celoti izvedli prehod Teleingovih naročnikov na omrežje Telemach. "Omrežje smo dodatno nadgrajevali, da bi naročnikom zagotovili najboljšo uporabniško izkušnjo. Pri nekaterih naročnikih, po naši oceni je teh nekaj 100, je prišlo do sistemske napake, ki jo že odpravljamo," so nam pojasnili.
Na vprašanje, kako bodo ta izpad pri strankah ovrednotili, nam niso odgovorili, so pa številni razburjeni in pravijo, da računov v celoti ne bodo plačali.

1ee2f899166365a340016fe9a5fb30a9
Fb Vestnik
Kometarji uporabnikov. Fotografija Fb Vestnik


So pa na Telemachu dodali še: "Popoln prehod na naš sistem bo zaključen v najkrajšem možnem času, naročnikom pa se za nevšečnosti v naprej opravičujemo in prosimo za razumevanje."

6b726b3dad5e55228319223ecf334455
Andrej Petelinsek
Na Telemachu pojasnjujejo, da je pri nekaj 100 uporabnikih, je prišlo do sistemske napake.

ljutomer internet telemach