vestnik

Ljutomer: Začeli urejati pešpot

Vida Toš, 18. 9. 2019
Tamara Brumen
Pešpot bo tekla od Spodnjega Kamenščaka do Ljutomera. Delavci Mladinskega centra Prlekija so jo urejali z veliko pozitivne energije.
Aktualno

V aktivnosti tega tedna, ko obeležujemo Evropski teden mobilnosti, se je vključil tudi Mladinski center Prlekije s Spodnjega Kamenščaka.

Pisali smo že o tem, da ta teden obeležujemo Evropski teden mobilnosti, v katerega se po Sloveniji vključuje skoraj osemdeset, v Pomurju pa deset občin.

Tudi Ljutomer, kjer so se v aktivnosti omenjenega tedna poleg vrtcev in šol vključili tudi v Mladinskem centru Prlekije - PC NVO, so.p. Začeli so namreč pripravljati in urejati pešpot, ki bo tekla od sedeža mladinskega centra na Spodnjem Kamenščaki, do Razlagove ulice, kjer je športni center pa do Doma starejših občanov Ljutomer.

Ko bo pot dokončno urejena, bodo ob njej postavili še klopi za počitek, pa tudi za druženje in sproščanje. Ne le starejših, tudi mladih in najmlajših. Pešpot je, pravijo v Mladinskem centru Prlekije, namenjena vzdrževanju zdravega življenjskega sloga ne le na preprost, ampak tudi na prijeten način; hkrati pa bo pripomogla k ohranjanju dobrih medsebojnih, saj bo omogočala lažje vzpostavljanje stikov s seboj in z naravo.

evropski-teden-mobilnosti mladinski-center-prlekije pešpot