vestnik

Ljutomerski hotel: Resna kupca o načrtih še molčita

Majda Horvat, 9. 12. 2020
Igor Napast
Prodaja ljutomerskega hotela, kljub drugačnim informacijam, ki so se pojavile v javnosti, še ni končana.
Aktualno

Za nakup se zanimata prleška podjetnika Slavko Jelen iz Lukavec in Branko Klajnčar iz Noršinec pri Ljutomeru.

Prodaja ljutomerskega hotela, kljub drugačnim informacijam, ki so se pojavile v javnosti, še ni končana. Iz družbe Sava Turizem so za Vestnik sporočili, da do realizacije poslov, tako v zvezi z nakupi kot prodajami, teh ne komentirajo. Prav tako je eden od interesentov za nakup hotela povedal, da postopki še niso končani oziroma da bo več znano konec februarja.


Za nakup se zanimata prleška podjetnika Slavko Jelen iz Lukavec in Branko Klajnčar iz Noršinec pri Ljutomeru, vendar o načrtih, ki jih imata s hotelom, še ne želita govoriti. Resnost namere za nakup dokazuje njuna ustanovitev podjetja Hotel Ljutomerčan. Registrirala sta ga sredi oktobra z ustanovnim kapitalom deset tisoč evrov, poslovni naslov podjetja pa je v Lukavcih. Družbenika Jelen in Klajnčar se zdaj vsak zase ukvarjata med drugim tudi z dejavnostjo mednarodnega transporta.

f00a148f850d43052129cf38cf11ddd3
Nataša Juhnov
Postopek prodaje ljutomerskega hotela še ni povsem končan, resna kupca sta Slavko Jelen in Branko Klajnčar.

Več interesentov
Znano je, da je Sava Turizem za prodajo ljutomerskega hotela pooblastila odvetniško pisarno Golobič, Osterman in partnerji iz Ljubljane. Ta je februarja 2018 pozvala morebitne investitorje, naj izrazijo zanimanje za nakup. Ponudbena cena za prodajano premoženje je bila po naših informacijah najmanj 800 tisoč evrov, zdaj naj bi bila po nekaterih domnevah okoli petsto tisoč evrov. Interes za nakup naj bi bilo izkazalo več ponudnikov, med njimi kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z dejavnostjo prevozništva.
Hotel Jeruzalem v središču mesta Ljutomer ima 43 sob, zgrajen je bil v 70. letih prejšnjega stoletja. Ob turistični dejavnosti se je v njem vrsto let odvijalo bogato družabno življenje domačinov. V zadnjih letih je bil večkrat zaprt in ponovno odprt, zdaj sameva od leta 2017. Nazadnje je posloval kot Hotel Stela, saj ga je leta 2014 vzel v najem za dobo treh let slaščičar Marsel Šalamon oziroma podjetje Sastela. 

ljutomer hotel prodaja