vestnik

Ljutomerski karateisti uspešni v Laškem

Vestnik, 11. 3. 2019
Aktualno

V Laškem je minuli vikend potekal karate turnir A kategorije, na katerem je nastopilo 498 karateistov iz 61 klubov iz šestih držav. Med drugim tudi reprezentance Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije. 

Omenjeni turnir velja za enega od najmočnejših pri nas. Na njem pa so tekmovali tudi ljutomerski karateisti. V kategoriji Kata je Team Ljutomer v postavi N. Janžekovič, Plohl in Rauter dosegel drugo mesto.

V kategoriji športne borbe - kumite pa so si ljutomerski karateisti priborili naslednje rezultate: Taja Plohl je bila med kumite malčicami (do 30 kg) tretja, Nuša Janžekovič (nad 35 kg) je bila druga. Med kumite mlajšimi kadetinjami (do 50 kg) je bila Tija Janžekovič tretja, med kumite članicami (do 55 kg) je bila Sara Novak druga. Hannah-Vela Rauter med kumite deklicami (nad 40 kg) je bila peta, med kumite mlajšimi kadeti (nad 50 kg) pa je bil Nick Škoflanc sedmi.


Kot so še sporočili iz ljutomerskega kluba, je Sara Novak na turnirju potrdila, da dviguje tekmovalno formo. "Med reprezentantkami Hrvaške, Srbije in Makedonije je osvojila odlično drugo mesto. Klonila je le v finalu proti predstavnici Srbije, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojila bronasto medaljo," tako predsednik Sašo Rauter. Za Plohlovo je bil nastop v športnih borbah krstni, odlično pa je po besedah Rauterja tekmovala tudi Hannah Vela Rauter, ki pa se ji v repasažu ni izšlo po načrtu in je tako na koncu končala na petem mestu.