vestnik

Ljutomerskim gimnazijcem zlata priznanja iz geografije in prostorske predstavljivosti

Vestnik, 10. 5. 2021
Arhiv GFML
Jan Lorenčič je osvojil zlato Filip Zver pa srebrno priznanje iz prostorske predstavljivosti.
Aktualno

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer tokrat z izjemnimi uspehi na državnih tekmovanjih iz prostorske predstavljivosti in geografije.

Šolskega tekmovanja iz znanja geografije se je udeležilo 43 dijakov gimnazijskega programa in tri dijakinje predšolske vzgoje. Tekmovalci so se dobro odrezali in odnesli 16 bronastih priznanj, dva dijaka pa sta se uvrstila na državno tekmovanje. Filip Zver iz prvega letnika je osvojil srebrno, Jan Lorenčič iz četrtega letnika pa zlato priznanje. 

Zver in Lorenčič odnesla še zlato iz prostorske predstavljivosti

Dijaki so se udeležili tudi tekmovanja iz prostorske predstavljivosti Matemček, pet se jih je prebilo na državno tekmovanje, kjer sta srebrni priznanji osvojili Julija Kronvogel (1. letnik) in Anika Musič (2. letnik). Zlata priznanja in hkrati prvi mesti v svojih kategorijah pa sta dosegla Jan Lorenčič (4. letnik) in Filip Zver (1. letnik). »Na tekmovanja se kar veliko pripravljam, skoraj vsak dan, saj želim doseči čim boljši rezultat. Po navadi rešujem starejše naloge ali pa se učim iz literature. Moja pričakovanja so odvisna od dela, ki ga vložim, in vrste tekmovanja. Na primer, za tekmovanje iz razvedrilne matematike sem moral vložiti manj truda, saj mi naloge ležijo. Največkrat pričakujem srebrno priznanje, sem pa vesel, če dobim tudi zlato. Moji vtisi na čas tik pred tekmovanji so običajno povezani s stresom, po odpisanem pa se lahko sprostim,« tako je Filip Zver strnil svoje vtise in pričakovanja s tekmovanj. 

gimnazija-franca-miklošiča-ljutomer GFML priznanja znanje tekmovanje
Kaj zdaj berejo drugi