vestnik

Lokalne volitve 2018: Občina Kobilje  

Ines Baler, 8. 11. 2018
Nataša Juhnov
Občinska zgradba v Kobilju. 
Aktualno

Do volitev vam bomo na kratko predstavili pomurske občine in njihove kandidate za župane. Tokrat predstavljamo občino Kobilje, ki se po površini med slovenskimi občinami uvršča na 198. mesto.

Občina Kobilje meri slabih dvajset kvadratnih metrov, leži tik ob slovensko-madžarski meji, tam pa je tudi mejni prehod Kobilje oziroma Nemesnép. Sestavlja jo le kraj Kobilje, v katerem prebiva 591 ljudi. Od tega jih je 56 delovno aktivnih, povprečna starost občanov pa je 44,7 let. Stopnja brezposelnosti v občini je 15-odstotna.


Od leta 2003 je občina Kobilje del Krajinskega parka Goričko. Od naravnih danosti prevladujejo vinogradi in gozdovi. V minulih letih so obnovili šolsko zgradbo, dozidali novo telovadnico in vrtec. V kraju imajo pošto, urejeno kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo z dovozno potjo in brvjo čez Kobiljski potok. V središču občine se nahaja cerkev Svetega Martina, v njenem zvoniku pa je eno najbolj pomembnih kotišč navadnega netopirja v Sloveniji. Domačini živijo v sožitju z naravo, pogosto pa občino obiščejo tudi kolesarji in pohodniki.


Aktualni župan občine Kobilje je 51-letni Robert Ščap, ki je ekonomist po izobrazbi. Ob opravljanju županske funkcije pa je tudi direktor logistično-transportnega podjetja. Ščap je županoval od leta 2014 naprej, za nov mandat pa se bo potegoval tudi na prihajajočih volitvah. Njegov izzivalec pa je 35-letni Aleš Lutar, ki trenutno opravlja poklic višjega policista.




občina kobilje lokalne volitve 2018 predstavitev občine vestnikvolitve2018
Kaj zdaj berejo drugi