vestnik

Loto dobitek: Obe nenavadni pravdi na sodišču sta končani 

A. B., 21. 3. 2018
Andrej Petelinšek
Milijoni so sprli prijatelje. 
Aktualno

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti sta potekali pravdi, v kateri Leon K. iz okolice Murske Sobote od nekdanjih prijateljev Vojka H. in Aljoše B., prav tako iz okolice Murske Sobote, terjal 80 oziroma 100 tisoč evrov. Leon K. je avgusta 2012 na loteriji zadel 2,64 milijona evrov, dobitek pa je nato sprl prijatelje. 

Danes je pravdo končala sodnica Marjetica Škerget Logar, ki je razsojala v primeru tožbe Leona K. proti Vojku H. Napovedala je, da bo svojo odločitev predvidoma sporočila po prvomajskih praznikih. Ena pravda o tem, ali je šlo za delitev loterijskega listka ali morebiti posojilo, ki jo je vodila sodnica Marija Stojko Tratnjek, pa je bila končana že marca. Tudi v tem primeru lahko odločitev najverjetneje pričakujemo po praznikih.


Leon K. je na sodišču zatrjeval: "Ni bilo nikoli govora o kakršnem koli deljenju dobitka. Pri obeh nakazilih je šlo izključno za posojilo." Vojko H. in Aljoša B. pa sta na sodišču trdila, "da je med tremi prijatelji veljal tih dogovor, da bo tisti, ki bo zadel dobitek, drugima dvema izplačal deset odstotkov vrednosti dobitka."
Več v četrtkovem Vestniku.

Pixabay
Avstrijski milijoni sprli prijatelje.
loto milijoni nogomet avstrija
Kaj zdaj berejo drugi