vestnik

Luka Šušnjara strelec za Slovenijo

Tomo Köleš, 12. 10. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Ne samo, da je bil vpoklican v mlado slovensko reprezentanco, ampak je Luka Šušnjara, igralec Mure, dodal še zadetek, s katerim je Slovenija povedla z 1 : 0 proti Bolgariji. Žal pa to ni bilo dovolj za zmago.

Slovenska nogometna reprezentanca U21 je igrala pomembno tekmo na stadionu Arena Z'dežele v Celju z Bolgari. Samo zmaga bi pred zadnjim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019 v Italiji in San Marinu še prinašala realno upanje za zadostno število točk Slovenije na drugem mestu, kar bi pomenilo dodatne kvalifikacije.


Nogometaš Mure Luke Šušnjara je vstopil v igro v 56. minuti, prav on pa je v 63. minuti povedel Slovenijo v vodstvo z 1 : 0.Po podaji iz kota je Žiga Lipušček (Gorica) dobil skok in žogo podaljšal pred vrata, kjer jo je osamljeni Šušnjara z glavo poslal v mrežo.


Vendar pa žal to ni bilo dovolj, saj Slovenci niso vzdržali do konca. V 86. minuti je za Bolgarijo izenačil Jordanov iz prostega strela, s katerim je po tleh spravil žogo v desni spodnji kot Grege Sorčana (Gorica). A končni izid 1 : 1 ni ustrezal nobeni ekipi. Slovenija bo gotovo druga, a bo skoraj zagotovo imela premalo točk, da bi bila med štirimi najboljšimi drugouvrščenimi moštvi. V kadru mlade reprezentance je bil tudi Murin branilec Aleksandar Boškovič, a ni dobil priložnosti za igro. Pred nadaljevanjem državnega prvenstva pa zadetek Šušnjare lahko najbolj veseli Murinega trenerja Anteja Šimundžo.

nogomet mladi Luka Šušnjara slovenija bolgarija