vestnik

Magyar bo kandidiral za župana Lendave  

T. M., 11. 10. 2018
Nataša Juhnov
Janez Magyar
Aktualno

Potem ko je lendavski župan Anton Balažek sporočil, da se ne bo potegoval za vnovičen mandat, so v Slovenski demokratski stranki predstavili svojega županskega kandidata. To je Janez Magyar, ki je na listi SDS kandidiral za poslanca na zadnjih državnozborskih volitvah.  

Magyar, ki bo na lokalnih volitvah nastopil tudi kot županski kandidat Nove Slovenije, je pomurski javnosti znan kot lastnik podjetja Prekmurec, v okviru katerega delujejo trgovine z madžarskim blagom Hungarikum. Magyar se je v svojem dozdajšnjem političnem udejstvovanju zavzemal predvsem za odpravo birokratskih ovir, s čimer bi olajšali poslovanje domačim podjetnikom. »Tudi kot županski kandidat se bom zavzemal predvsem za razvoj gospodarstva in nove investicije. To je širšega pomena, saj gospodarsko pokriva tudi turizem, ki je v Lendavi prav gotovo zanimiv za investitorje. V turizmu lahko še veliko naredimo, saj imamo velik potencial. V Lendavi je prav gotovo pomembna tudi kultura, ker živimo na stičišču treh narodov,« pravi Magyar, ki še pove, da bo kandidatura Lendave za Evropsko prestolnico kulture leta 2025 ostala aktualen projekt tudi v primeru, da bo izvoljen za župana.



»Gre za projekt, ki lahko Lendavo postavi na svetovni zemljevid, ker pa prihajam iz gospodarstva, vem da moramo najprej zapreti finančno konstrukcijo z vsemi investicijami in kasnejšimi obratovalnimi stroški vred, saj ne želim v prihodnosti obremeniti davkoplačevalcev z nedorečenimi projekti. Zagotovo je pred nami težek boj v konkurenci z Ljubljano in Novo Gorico, ampak menim, da smo na nek način v prednosti. Medtem ko imajo oni že razvito infrastrukturo, pa je naša prednost ravno v omenjenem sožitju med narodi, ki živijo na tem območju, zato si bom tudi kot župan prizadeval, da to sožitje ostane na visoki ravni, kot je danes,« še pravi Magyar, ki se zavzema tudi za razvoj vaških krajevnih skupnosti v občini, predvsem na področju infrastrukture.

Preberite še:

Balažek ne bo več kandidiral, vrača se Slana

Volilni obed z Janezom Magyarjem: "Birokratske ovire ubijajo podjetnike"


Janez Magyar
Kaj zdaj berejo drugi