vestnik

Malo počivališče Dolinsko jug: Potniki so za sabo puščali kupe smeti

M. H., 6. 3. 2023
Jure Kljajić
Poleg parkirnih prostorov so na počivališču Dolinsko jug uredili še okrepčevalnico, sanitarije, otroško igrišče ter prostor za počitek in rekreacijo.
Aktualno

Poleg parkirnih prostorov bodo tu še okrepčevalnica, sanitarije, otroško igrišče ter prostor za počitek in rekreacijo.

Prenovljeno malo počivališče Dolinsko jug je po obnovi na voljo uporabnikom pomurske avtoceste, so nam sporočili iz Družbe za avtoceste (Dars). Novica je dobrodošla ne le za potnike v tranzitu, ampak tudi za lastnike zemljišč ob bližnjem avtocestnem odcepu v smeri Gomilice. Zaprto počivališče je namreč pomenilo, da so si potniki prostor za počitek iskali na manjših travnatih površinah ob poljskih poteh, kjer so se pogosto tudi srečevali z drugimi potniki.

počivališče-dolinsko, dars, postajališče, avtocesta, hitra-cesta
Jure Kljajić
Počivališče Dolinsko.

Čeprav so se tu ustavljali le na kratko, so za sabo puščali kupe smeti, prav tako je bila narava priročna za opravljanje nujne potrebe. Prav zato je zapora postajališča zaradi obnove pomenila nevšečnost za nekatere okoliške prebivalce, toliko bolj, ker se je napovedan čas za dokončanje del večkrat podaljšal. Obnova postajališča naj bi se začela aprila lani, vendar se kljub zapori dolgo ni dogajalo nič, nato pa se dela tudi niso končala 4. oktobra, kot je bilo napovedano sprva. Ko je ta rok minil, so na tabli s podatki o zapori nalepili nov listek, da bodo dela končana novembra. A izvajalec se ni držal niti tega roka.

počivališče-dolinsko, dars, postajališče, avtocesta, hitra-cesta
Jure Kljajić
Počivališče Dolinsko.

Iz Darsa so nam še sporočili, da so po javnem razpisu izbrali najemnika in z njim sklenili pogodbo o gostinski ponudbi. Mala postajališča so brez bencinskih servisov, namenjena so postanku in počitku potnikov na dolgih progah. Namenjena bodo osebnim vozilom in avtodomom, tovornim vozilom pa bo dostop prepovedan. Poleg parkirnih prostorov bodo tu še okrepčevalnica, sanitarije, otroško igrišče ter prostor za počitek in rekreacijo. Počivališče bo opremljeno z videonadzorom, predvidene so še polnilnice za električna vozila, postaje za oskrbo avtodomov in informacijske table.

počivališče-dolinsko, dars, postajališče, avtocesta, hitra-cesta
Jure Kljajić
Počivališče Dolinsko.

avtocesta počivališče dolinsko