vestnik

Maraton treh src letos prinaša novost

I. B., 16. 3. 2019
Arhiv Društva
Dogodek je namenjen tudi širjenju zavesti o humanem ravnanju s psi.
Aktualno

Letošnji Maraton treh src prinaša posebno novost. Bo prva tekaška prireditev v Sloveniji, ki se je bodo 18. maja lahko udeležili tudi lastniki štirinožnih pasjih prijateljev. Zanje bo namreč organizirana kilometer dolga ločena trasa, kjer bodo imeli tekači priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi svojih psov. 

Organizatorji so za tek s psi pripravili krožno pot z izhodiščem pred Hotelom Radin. "Maraton treh src je eden najbolj srčnih, družinskih maratonov in prav je, da vanj vključimo vse družinske člane, tudi štirinožne. V želji, da se bodo vsi udeleženci dobro počutili, bomo poskrbeli za ograjen prostor, kjer se bodo kužki lahko poigrali in prosto gibali v svojem tempu. Dogajanje bo potekalo pod budnim očesom izkušene strokovnjakinje za vzgojo in prevzgojo psov, tako da se bomo res maksimalno potrudili in vsem udeležencem omogočili varno okolje za prijetno druženje in izmenjavo izkušenj," pravi predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src Boštjan Gerlec.

Gre za prvi tek s psi, organiziran v okviru slovenske tekaške prireditve, ki je posvečen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji ter hkrati odgovornega ravnanja s psi.


So se pa organizatorji povezali še z društvom Hrtji svet Slovenije, ki širi zavest o humanem ravnanju s psi. "V društvu se zavzemamo za osveščanje o problemu vzreje psov v tekmovalne ali lovske namene ter nudimo pomoč pri posvojitvi odsluženih hrtov, rešenih iz Španije in Anglije. Poleg promocije hrtov bo Maraton treh src tem hitrim pasmam omogočil tudi brezskrben tek. Hkrati nam bo dogodek ponudil priložnost za zbiranje donacij, s katerimi bomo lahko pripomogli k boljšemu življenju vseh tistih, ki še vedno tečejo za svojo svobodo," sporočajo.


Iz Radenec pa še sporočajo, da je uporaba povodca obvezna, pred tekom pa morajo lastniki psom nadeti nagobčnike. So pa ustrezno vodeni psi dobrodošli tudi na rekreativnem Pohodu treh src.

Nataša Juhnov
maraton treh src radenci tek s psi
Kaj zdaj berejo drugi