vestnik

Mašo ob stoti obletnici bo vodil Zore, že v petek 15-minutno zvonenje po cerkvah

I.B., 14. 8. 2019
Nataša Juhnov
Aktualno

V soboto, 17. avgusta, bo v Beltincih pred župnijsko cerkvijo slovesna maša ob stoti obletnici združitve Prekmurja z matično domovino. 

Kot so zapisali na spletni strani Škofije Murska Sobota, se bodo slovesnosti udeležili vsi slovenski škofje in škofje sosednjih škofij, ki so v preteklosti bedele nad tem ozemljem. "Sveto mašo na prostoru pred župnijsko cerkvijo v Beltincih bo vodil predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore, pridigal bo soboški škof dr. Peter Štumpf. Ob koncu svete maše bodo zbrane kratko nagovorili še nekateri visoki predstavniki cerkve in države. Združene pevske zbore bo vodil prof. Mitja Medved. Sodeloval bo tudi orkester Glasbene šole Beltinci," sporočajo iz soboške škofije. Med drugim se bodo maše udeležili tudi predstavniki evangeličanskih in pravoslavnih cerkva.


72b69d832de4153cf51261758021a329
Nataša Juhnov
V Beltincih v soboto pričakujejo od pet do deset tisoč ljudi.


Peter Štumpf je tudi povabil ljudi, da se slovesnosti udeležijo: "Tako bomo skupaj stopili čez zlati most povezovanja, hvaležnosti in vere, kar nas vodi v svetlo prihodnost in srečno večnost. V Marijinih svetiščih (Turnišče, Grad, Apače) boste lahko 15. avgusta dobili slovenske zastavice, ki jih prinesite s seboj na slovesnost v Beltince." Obenem Štumpf še pojasnjuje, da bo na slovesnost spomnilo tudi petnajstminutno zvonenje vseh zvonov po župnijah v petek, 16. avgusta ob 17. uri.

stota obletnica beltinci sveta maša podrobnosti