vestnik

Mati in sin nimata kam dati živine - potrebujeta vašo pomoč 

Vestnik.si, 22. 8. 2018
Andrej Bedek
Dobri ljudje že pomagajo Antonu Ošlaju iz Filovec.
Aktualno

Po četrtkovem požaru, ki je uničil gospodarsko poslopje kmetije Antona Ošlaja iz Filovec, so mu znanci in vaščani že priskočili na pomoč.

Anton Ošlaj iz Filovec po požaru, ki je uničil gospodarsko poslopje na kmetiji, na kateri živi z materjo, v nesreči ni ostal sam. Goveja živina, ki so jo rešili pred ognjem, je zdaj pri znancu v Bukovnici, prašiči pa pri dveh sosedih. Številni so mu že priskočili na pomoč, pa ne le prostovoljci,temveč tudi gradbeni mojster Slavko Raj iz Bogojine. Načrt je, da naprej uredijo streho, da bo Ošlaj v hlev lahko čim prej vrnil govejo živino. Ker je v požaru pogorela skoraj vsa krma za živino, potrebuje tudi to.

Anton Ošlaj je dovolil, da objavimo njegov račun, če mu želi kdo pomagati v okviru svojih možnosti. Antonov TTR se glasi: 0234 0174 5312 653 in vsak evro je dobrodošel, zanesljivo bo šel na pravi naslov. Lahko ga tudi pokličete na telefon: 031 239 602.


Filovski gasilci so že napovedali, da bodo za Ošlaja zbirali prostovoljne prispevke, Anton pa je dovolil, da objavimo njegov račun, če mu želi kdo pomagati v okviru svojih možnosti. Antonov TTR se glasi: 0234 0174 5312 653 in vsak evro je dobrodošel, zanesljivo bo šel na pravi naslov. Lahko ga tudi pokličete na telefon: 031 239 602.


Sicer so gasilci med četrtkovo intervencijo pred ognjem stanovanjski del uspeli ubraniti, rešili so osem glav govedi in nekaj prašičev, zgorelo pa je kmetijsko orodje, prav tako traktor. Posredovalo je domače gasilsko društvo in okoliška prostovoljna gasilska društva. En gasilec jo je med intervencijo skupil. Škode je bilo za 40 tisoč evrov, tuja krivda za požar pa je izključena.

Andrej Bedek
V požaru je nastalo za 40 tisoč evrov škode. 
filovci požar gasilci pomoč