vestnik

Med prednostnimi skupinami za cepljenje tudi zaposleni v šolstvu in trgovinah

Vestnik, STA, 24. 2. 2021
Reuters
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vlada bo v bližnji prihodnosti dopolnila strategijo cepljenja, je napovedal premier Janez Janša. Dodal je, da bodo med prednostne skupine za cepljenje uvrščeni vsi, za katere je zdaj obvezno periodično testiranje na okužbo z novim koronavirusom. Ob tem je napovedal, da bo Slovenija tako kot ostale države iskala dodatne možnosti dobave cepiv.

Janša je proti koncu razprave v državnem zboru, na kateri so razpravljali o kandidaturi Janeza Poklukarja za ministra za zdravje, napovedal, da bodo med prednostnimi skupinami za cepljenje zaposleni v šolstvu, v trgovinah, taksisti, pa tudi državni zbor in ostali deli kritične infrastrukture. Čeprav napovedane dobave cepiv še vedno pogosto odstopajo od dejansko dobavljenih, pa se je to področje vendarle nekoliko uredilo, zaradi česar bo v prihodnje možno v večji meri ugotoviti oziroma določiti, kdaj bo kdo prišel do cepljenja. Ne bo pa to možno natančno določiti, ker smo odvisni od dejanskih dobav cepiva, je dejal.

Slovenija bo tako kot ostale države iskala dodatne možnosti dobave cepiv. "Delamo napore v tej smeri, še vedno pa je treba imeti v ospredju varnost, verodostojnost in zaupanje v cepivo, sicer nismo z nabavo nič dosegli," je povedal premier. V prihodnjih dneh, po srečanju evropskega sveta, bodo tako povabili vse poslanske skupine na pogovor o nadaljnjem spopadanju z epidemijo. Sicer pa je Janša opozoril, da je dejstvo, da je pred nami tretji epidemični val, "vprašanje je samo, kako bo močan".

Kaj zdaj berejo drugi