vestnik

Med prejemniki najvišjih priznanj GZS za inovacijo trije iz Pomurja

Majda Horvat, 26. 9. 2019
GZS
Inovacija, za katero je bilo nagrajeno podjetje Paeyball.
Aktualno

Srebrni priznanji podjetjema Roto Group iz Černelavec in Paeyball iz Petanjec, družbi Codex pa za prispevek na področju inovativnosti

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je včeraj sedemnajstič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Med prejemniki najvišjih priznanj inovativnim dosežkom v Sloveniji so tudi tri podjetja iz Pomurja. Srebrni priznanji sta prejeli družbi Roto Group iz Černelavec za komunalno čistilno napravo SBR-Q, podjetje Paeyball iz Petanjec za večnamensko mizo za športno zabavo, trening in aktivnosti ter družba Codex za prispevek na področju inovativnosti za agentski spletni informacijski sistem Codex AMS. GZS je skupaj podelila osem zlatih, 26 srebrnih, štiri bronaste, štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti in dve posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja, na regionalni ravni pa je bilo zbranih 199 inovacijskih predlogov in preko tisoč inovatorjev.

Podjetje Roto Group  prejelo priznanje za novo čistilno napravo
GZS
Podjetje Roto Group prejelo priznanje za novo čistilno napravo.

Komunalna čistilna naprava SBR-Q, ki jo je izdelalo podjetje Roto Group, je novost na tržišču, in pomeni nadgradnjo dosedanjih bioloških čistilnih naprav s tako imenovanim SBR delovanjem oziroma cikličnim čiščenjem odpadnih voda. Namenjena je čiščenju odpadne vode iz objektov z nestalnim dotokom vode, na primer turističnih objektov. Inovatorji so Aleš Žekš, Matjaž Pavlinjek, Vito Žalig, Nuša Pavlinjek, Suzana Temlin Sukič.

Večnamenska miza za športno zabavo, trening in aktivnosti Paeyball je večnamenska miza, namenjena vsem generacijam, za aktivno športno zabavo ter druženje doma in na prostem. Prav tako je kot dodatna metoda treninga namenjena vadbi in vzdrževanju fizične kondicije športnikov različnih športov vseh starosti. Ustvarili so jo inovatorji Marko Hanc, Tomaž Hanc in Jože Verban.

Codex, podjetje, ki je prepričalo s svojim informacijskim sistemom
Arhiv podjetja
Codex, podjetje, ki je prepričalo s svojim informacijskim sistemom.

Agentski sistem Codex AMS je spletni informacijski sistem, ki kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi Codex agentom omogoča celovit pregled nad strankami. Codex AMS prodajnim agentom na terenu zagotavlja dostop do informacij o strankah, upravljanje s prodajnimi popusti, pregled naročil, prodajnih analiz, odprtih postavk, prodajnih provizij in informacije o doseganju prodajnega načrta. Izdelek so ustvarili inovatorji Karmen Banko, Denis Kohek, Mateja Šlebinger, Simon Prajndl, Aleš Horvat, Sebastjan Dominko, Viktorija Klemenčič, Dominik Kotnjek, Tatjana Lang, Andrej Gibičar, Dušan Grkinič, Tadej Titan, Igor Banfi, Božidar Glišić, Dinara Sandalini, Dominika Walczak Sankovič, Ian Samuel, Jordi Brito, Martin Tokárik , Mitja Hajdinjak, Nenad Bartol, Raul Dohan, Yiannis Koukorinis, Sendi Anželj (Reman IT, d. o. o.)

priznanja gzs inovacije pomurski-nagrajenci