vestnik

Med slovenskimi gradovi, v katerih lahko prespite, tudi dva pomurska

Vestnik, 11. 5. 2021
Gregor Domanjko
Grad Grad na Goričkem.
Aktualno

Portal I feel Slovenia je zbral devet slovenskih gradov, ki so poleg številnih drugih preurejeni v hotele oziroma nastanitve in s svojo edinstveno ponudbo privabljajo goste iz vsega sveta. Med gradovi iz vseh slovenskih pokrajin, v katerih lahko prespite, sta tudi dve pomurska, in sicer dvorec Rakičan ter grad na Goričkem.

Grajske stene ponujajo številne zgodbe iz zgodovine, zato so poleg ostale ponudbe odlična iztočnica za aktiven dopust. 

Grad Grad na Goričkem velja za največji grajski kompleks na Slovenskem. Nekoč je imel graščak na gradu možnost vsako noč prespati v drugi sobi, del teh sob pa je danes urejenih tudi za obiskovalce. Grad, ki nudi užitek v sodobnem razkošju, je tudi dobra iztočnica za raziskovanje Krajinskega parka Goričko. 

e9f1ff11734df016c4107e3b5d3150f2
Nataša Juhnov
Grad na Goričkem

Dvorec Rakičan iz 15. stoletja pa ponuja čar spanja med grajskimi zidovi z vsem urejenim sodobnim udobjem, v katerem lahko uživajo vsi družinski člani. Poleg prenočitev ponuja za najmlajše številne ustvarjalne delavnice in druženje s konji v konjeniškem centru, za odrasle pa uživanje ob dobri skodelici kave v grajski dvorani. 

74fadd50342e81fa9814fabed3e77393
Ris Rakičan
Dvorec Rakičan.

Med devetimi izbranimi gradovi so poleg dveh pomurskih še grad Otočec na Dolenjskem, Lambergh, Chateau & Hotel na pragu Karavank, Kendov dvorec pri Idriji, Hotel Golf Grad Mokrice ob Brežicah, grad Strmol na Gorenjskem, grad Gredič v Brdih in grad Podsreda.

ris-dvorec-rakičan grad-na-goričkem