vestnik

Mednarodna likovna kolonija pri Bukovniškem jezeru

Jože Gabor, 11. 7. 2021
Jože Gabor
Likovna kolonija ob Bukovniškem jezeru
Aktualno

V senci dreves pri Bukovniškem jezeru je ustvarjalo štirideset ljubiteljskih slikarjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Udeleženci so bili iz različnih območij Slovenije, ob pomurskih še iz Celja, Polzele, Velenja in drugih krajev. Organizator Mednarodne likovne kolonije Bukovniško jezero 2021 je bila lendavska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti, pri organizaciji dogodka pa je sodelovala tudi občina Dobrovnik. Strokovni vodja, ki je likovnikom svetoval, kako narediti še boljše slike, je bil likovni pedagog in akademski slikar Duško Abramušić. Pri izvedbi dogodka sta sodelovala tudi direktorica Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik Elizabeta Horvat in dobrovniški župan Marjan Kardinar, je povedala vodja organizacije dogodka Rozina Nemec, vodja lendavske območne izpostave JSKD.

likovna-kolonija
Jože Gabor
Likovna kolonija ob Bukovniškem jezeru

Ustvarjali so na različnih lokacijah po okolici jezera in ob Vidovem izviru. Razstavo načrtujejo v dobrovniškem kulturnem domu decembra, ko bo praznik občine Dobrovnik. Takrat bo izšel tudi katalog o likovni koloniji. V katalogu bo o delih, ki so nastala pri Bukovniškem jezeru razmišljal likovni kritik in kustos Mario Berdič Codella, ki se je družil z ustvarjalci na likovni koloniji. Namen je spodbujati likovno ustvarjalnost ter da se ljubitelji likovne umetnosti iz Slovenije in tujine družijo. Pa tudi, da tisti, ki so iz drugih območij, spoznajo Prekmurje. Pri Bukovniškem jezeru so prvič organizirali likovno kolonijo leta 2018, je še povedala Rozina Nemec.
likovna-kolonija rozina-nemec mario-berdič-codella