vestnik

Meja sneženja se bo spustila na 500 m nadmorske višine

Vestnik, 11. 10. 2020
Maja Hajdinjak
Danes bo oblačno s padavinami.
Aktualno

Danes bo oblačno s padavinami, v bližini morja bo tudi kakšna nevihta.

Meja sneženja se je na severu že dopoldne spustila na okoli 800 m nadmorske višine, popoldne in zvečer pa bo ponekod lahko snežilo do okoli 500 m nad morjem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Popoldanske temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 °C. Ponoči bodo padavine postopno ponehale. V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo.

V torek bo več jasnine na zahodu in nekaj več oblakov na vzhodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo ponekod po kotlinah osrednje Slovenije megla. Burja na Primorskem bo ponehala. V sredo bo večinoma suho vreme, zapihal bo jugozahodnik.

Nevarnost snegoloma

Danes se bo pojavila nevarnost snegoloma v višjih predelih Gorenjske in Koroške že dopoldne in sredi dneva, popoldne in zvečer pa lahko tudi ponekod na Notranjskem in Kočevskem. V predelih nad okoli 800 m se bo v nedeljo popoldne in v noči na ponedeljek pojavila nevarnost snegoloma, na Primorskem pa bo pihala burja z najmočnejšimi sunki med 100 in 120 km/h.

vreme sneg