vestnik

(MEJNI PREHODI) Večurne čakalne dobe na meji s Hrvaško, zastoji tudi na avstrijski meji

STA, Vestnik, 22. 8. 2021
Nataša Juhnov
Mejni prehod v Petišovcih, simbolična fotografija.
Aktualno

Že ves dan je promet na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo močno povečan.

Po podatki prometno-informacijskega centra, objavljenih okoli 14.30, je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg pet kilometrov. Zastoj je tudi na avstrijski strani pred predorom Karavanke proti Sloveniji, dolg je dva kilometra. Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zastoj je tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti. Tudi na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji zastoj vozil dolg 500 metrov.

Čakalne dobe za osebna vozila so na večini mejnih prehodov s Hrvaško, na Obrežju poleg osebnih vozil za vstop v Slovenijo čakajo tudi avtobusi, trenutno dobro uro.

Na dolenjski avtocesti je promet oviran med mejnim prehodom Obrežje in Čatežem proti Ljubljani, navaja prometno-informacijski center za državne ceste.

Gost promet z zastoji je tudi ponekod drugod. Na ljubljanski zahodni in južni obvoznici je zastoj iz smeri Brda in od priključka Ljubljana zahod proti Primorski, potovalni čas se tam podaljša za približno deset minut.

Promet je povečan na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru, na štajerski avtocesti pa je zastoj med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani dolg en kilometer.

promet sta
Kaj zdaj berejo drugi