vestnik

Mensana kuha malice za Lek

Majda Horvat, 24. 3. 2019
Aleš Cipot
Murskosoboška Mensana od srede februarja pripravlja malice za zaposlene v proizvodnem obratu Leka in pakirnem centru v Lendavi.
Aktualno

Terme 3000 in hotel Lipa ob posel. Zamenjava dobavitelja malic sovpada z dogovori o prodaji lendavskih term madžarskemu kupcu.

Murskosoboška Mensana od srede februarja pripravlja tople malice za zaposlene v proizvodnem obratu Leka in pakirnem centru v Lendavi. Na običajen delovni dan pripravijo za vse tri izmene od 450 do 470 toplih obrokov, medtem ko za preostalo ponudbo hrane še naprej skrbi podjetje ISS, s katerim je Mensana tudi sklenila pogodbo o kuhanju malic. S tem je bilo prekinjeno sodelovanje z družbo Sava Turizem oziroma s Termami 3000 in hotelom Lipa, kjer so tople malice za Lek kuhali od junija 2014.



Ines Kranjec, direktorica Mensane, je povedala, da so se s ponudbo pripravljanja toplih obrokov odzvali na povpraševanje družbe ISS, objavljeno novembra lani, in da se je za pridobitev posla, ki je tudi zanje zelo pomemben, potegovalo več ponudnikov. "Prepričana sem, da jih je pritegnil naš koncept, da kuhamo na tradicionalen način in brez ojačevalcev okusa, da vključujemo lokalne dobavitelje hrane in številne kmete ter da sledimo načelu kratkih verig," je povedala Kranjčeva.
In kdo je bil pobudnik za prekinitev poslovnega sodelovanja z dosedanjim ponudnikom toplih malic? Iz Leka so nam sporočili, da je do zamenjave ponudnika prehrane na lokaciji v Lendavi prišlo zato,"... ker se je dosedanji ponudnik zaradi lastnih razlogov odločil, da ne bo več mogel dobavljati malic za nas."


Razlog za zamenjavo ponudnika bi lahko bila negotovost glede zagotavljanja nadaljnje ponudbe. Po naključju – ali pa tudi ne – je družba ISS povpraševanje za pripravo malic za lendavsko lokacijo objavila kmalu po tistem, ko je bila sklenjena notarska pogodba o izčlenitvi Term Lendava iz družbe Sava Turizem zaradi nameravane prodaje lendavskih term madžarskemu kupcu.
ISS World je svetovna korporacija, ki je januarja 2013 prevzela za vse članice skupine Novartis servis storitev čiščenja, vzdrževanja, varovanja, urejanja okolja, poštnih storitev ter prehrane, tudi za vseh pet lokacij v Sloveniji. S tem je Lek junija 2014 prekinil dolgoletno sodelovanje s podjetjem Prehrana v Lendavi, ki je do takrat zanj pripravljalo 220 toplih malic.

LEK farmacevtska družba d.d. firma v angleškem je mensana malice
Kaj zdaj berejo drugi