vestnik

Mensani se izteka pogodba

Majda Horvat, 23. 11. 2019
Aleš Cipot
V začetku letošnjega leta je potem pripravo toplih malic za Lekova obrata v Lendavi prevzela Mensana, ki je takrat dnevno pripravila blizu 500 toplih obrokov
Aktualno

ISS, ki je do sedaj zagotavljal servisne storitve za vse lokacije Novartisa, odhaja. Kdo ga bo nadomestil, da bi se z njim lahko dogovorila o novi pogodbi, direktorica Mensane ne ve.

Murskosoboška Mensana je od sredine februarja letos kuhala malice za obe Lekovi proizvodni enoti v Lendavi, konec leta pa ji poteče pogodba. To je imela sklenjeno kot podizvajalec s podjetjem ISS, glavnim izvajalcem servisnih storitev, nove pogodbe o sodelovanju pa niso podpisali, ker ISS ne bo več izvajalec celovitih servisnih storitev pripravljanja malic, varovanja, čiščenja, vzdrževanja, pošte ter drugih storitev na vseh lokacijah Leka.

d21335d7905774166d07268f62d49a6c
Nataša Juhnov
S pripravo malic za Lek je povezanih najmanj šest delovnih mest v Mensani. Fotografija Nataša Juhnov

Ines Kranjec, direktorica Mensane, je povedala, da jih zaradi poteka pogodbe, ki jo imajo sklenjeno z ISS, o omenjenih zamenjavah glavnega partnerja ni nihče iz Leka posebej obvestil, saj to tudi ni njihova dolžnost, so pa z njimi vendarle seznanjeni. »Vsekakor smo zainteresirani za nadaljnje sodelovanje, saj so od tega posla odvisna tudi delovna mesta,« je poudarila Kranjčeva. Samo za razdeljevanje malic v treh izmenah v Leku potrebujejo šest delavcev. Zaradi tega posla pa je okrepljena tudi ekipa, ki pripravlja hrano v Murski Soboti.
Kdo naj bi bil nov ponudnik, s katerim bi skušali skleniti novo pogodbo o sodelovanju, Kranjčeva ne ve, vsaj ne za ponudnika malic, znani pa naj bi bili že izvajalci preostalih servisnih storitev, ki jih je do zdaj zagotavljal ISS.

DSC_8393
Marina Vrbnjak
Ines Kranjec, direktorica Mensane, pravi, da so od tega posla odvisna tudi delovna mesta.

ISS je svetovna korporacija, ki je januarja prevzela za vse članice skupine Novartis servisne storitve na 20 lokacijah, tako tudi za lokacije v Sloveniji. S tem je Lek junija 2014 prekinil dolgoletno sodelovanje s podjetjem Prehrana Lendava, ki je do takrat za lendavski enoti pripravljalo 220 toplih malic, ISS pa je za pripravo toplih malic pogodbo sklenil s Savo Turizmom, malice pa so kuhali v Termah Lendava ter Termah 3000. Kdo je bil pobudnik prekinitve te pogodbe, takrat nismo izvedeli, je pa do nje prišlo kmalu po sklenitvi notarske pogodbe o izčlenitvi Term Lendava iz družbe Sava Turizem zaradi prodaje madžarskemu kupcu. 

V začetku letošnjega leta je potem pripravo toplih malic za Lekova obrata v Lendavi prevzela Mensana, ki je takrat dnevno pripravila blizu 500 toplih obrokov. Zaradi rasti obeh enot ter hitrega povečevanja zaposlenih je zdaj teh že več. 
mensana iss