vestnik

Mercator v središču Murske Sobote deležen prenove, kaj to pomeni za nakupovalni center na območju Potrošnika?

Rok Šavel, 27. 2. 2022
Rok Šavel
Po dokončani prenovi bo Mercator "šoping" večji in z bolj široko ponudbo.
Aktualno

Preverili smo, kakšne prenove se loteva Mercator v Slovenski ulici in ali bo to vplivalo na načrte z izgradnjo novega nakupovalnega centra na območju, kjer je nekoč domoval Potrošnik.

Mercator Shopping v Slovenski ulici je trenutno zaradi prenove, ki naj bi se zaključila predvidoma 9. marca, zaprt. Kot pojasnujejo v trgovcu, pospešeno izvajajo strategijo prenove svoje maloprodajne mreže, katere del je tudi market Shopping Murska Sobota.

Trgovina bo večja in tudi z večjo ponudbo

"Prodajna površina trgovine bo po prenovi večja za skoraj 50 kvadratnih metrov, nove bodo nevtralna oprema, hladilna tehnika in razsvetljava, nova bo tudi strežna linija, kar je za kupce posebej pomembno. Tako bo povečana preglednost in prehodnost prodajalne, večja bo ponudba že pripravljenih izdelkov, večji bo oddelek sadja in zelenjave, prenovljen bo oddelek kruha z dopeko v trgovini in s ponudbo pic ter drugih izbranih toplih izdelkov (burek, hrenovka v testu, …) primernih za takojšnje zaužitje. Kupce bo gotovo razveselila tudi nova toploteka s sveže pripravljenimi jedmi za malico ali kosilo. V trgovini bo več prostora za akcijske izpostavitve, dodana pa bo še ena samopostrežna brezgotovinska blagajna," napovedujejo v družbi Mercator.

Prenova ne vpliva na gradnjo novega nakupovalnega centra


Kaj pa to pomeni za nakupovalni center, ki je načrtovan na območju nekdanjega Potrošnika? Spomnimo. Sanacija območja je že nekaj časa končana, do leta 2024 pa naj bi tam stal Mercatorjev trgovski center, velik 4350 kvadratnih metrov. Poleg samopostrežne trgovine je predvidena ureditev 130 parkirnih mest, zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarje ter otroškega igrišča. Na voljo bo tudi več najemniških lokalov. Pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja mora murskosoboška občina še spremeniti prostorski akt za območje gradnje, saj je to zahtevalo ministrstvo za okolje in prostor. Gre za kompleksen postopek, mestna uprava je konec septembra izdala sklep o pripravi predmetnega prostorskega akta, ki bo sprejet predvidoma v drugi polovici naslednjega leta. Z gradnjo Mercatorjevega trgovskega centra v Murski Soboti je povezano kranjsko podjetje Iskra Impuls, ki je v večinski lasti Anteja Bračića. Iskra Impuls naj bi zgradila trgovino in jo nato oddala v najem trgovski družbi.

mercator
Mercator
Tako naj bi bilo videti novo Mercatorjevo trgovsko središče v Murski Soboti

"Prenova marketa Shopping v ničemer ne vpliva na načrte za izgradnjo novega nakupovalnega centra v Murski Soboti, projekt poteka in je v fazi pridobivanja potrebne dokumentacije," jasno odgovarjajo v trgovcu, ki je od lanskega aprila del hrvaške skupine Fortenova, ki ima v družbi 90-odstotni delež. Slednja je preko skupščine družbe pred koncem lanskega leta iztisnila manjšinske delničarje, ki bodo prejeli 36 evrov odpravnine na delnico, čeprav je ta po mnenju Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) prenizka, zato je bila skupščini predlagana odpravnina v višini 204,33 evre na delnico. VZMD je takrat napovedal izpodbojno tožbo in sodno preveritev višine odpravnine, konec januarja pa je bil vložen predlog za izdajo začasne odrebe, s katero bi sodišče prepovedalo izvršitev iztisnitve manjšinskih delničarjev Mercatorja.

mercator shopping murska-sobota prenova