vestnik

Mesec požarne varnosti: Tokrat o varnosti v večstanovanjskih stavbah

ABE, 9. 10. 2019
Dani Mauko
Tema meseca požarne varnosti je letos požarna varnost v večstanovanjskih stavbah.
Aktualno

Oktober je mesec požarne varnosti, dejavni tudi pomurski gasilci.

Tema meseca požarne varnosti, oktobra, je letos požarna varnost v večstanovanjskih stavbah. Vsakodnevna praksa kaže, da so stanovalci v večstanovanjskih objektih še vedno premalo ozaveščeni in poučeni o požarni varnosti v njihovih stanovanjih in objektih, zato je letos temu posvečena večja pozornost, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. 

cankova, gasilsko-regijsko-tekmovanje
Niko Časar
Gasilci bodo obiskali šole in vrtce ter otrokom predstavili gasilsko dejavnost in tematiko letošnjega meseca požarne varnosti.

Regija je za zdaj po poveljnikovih besedah stabilna, mirna in pripravljena na izzive prihodnosti. 

V oktobru ne bo manjkalo aktivnosti, ki jih bodo pripravili pomurski gasilci. Med drugim bodo obiskali šole in vrtce ter otrokom predstavili gasilsko dejavnost in tematiko letošnjega meseca požarne varnosti. Dušan Utroša, regijski gasilski poveljnik za Pomurje, pravi, da se je treba zavedati, da se odnos do varnosti oblikuje prav v času učenja in odraščanja. V vseh pomurskih gasilskih zvezah bodo potekali prikazi in druge vaje, na katerih bodo preizkusili operativno sposobnost enot.

gasilci, puconci,
Nataša Juhnov
Oktobra bo zaradi vaj takšni prizori v Pomurju pogosti. Fotografija je simbolična.

»Smo najštevilnejši v Sloveniji in najmanj enako sposobni kot naši kolegi iz drugih regij. Predvsem pa se zavedamo, da kdor ne bo sledil tempu razvoja, vlagal v kadre in izobraževanje, ob tem pa še ne bo dobil dovolj sredstev od občine, bo težko obstal,« je ob mesecu požarne varnosti še dejal Utroša. Regija je za zdaj po poveljnikovih besedah stabilna, mirna in pripravljena na izzive prihodnosti. 

gasilca oktober požarna-varnost