vestnik

Urednica Radia Murski val postala direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci

D. N., 30. 9. 2021
Damjana Nemeš
Mihaela Kalamar
Aktualno

Svetniki Občine Šalovci so na zadnji seji podali soglasje k imenovanju Mihaele Kalamar za direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci.

Bernard Goršak, dosedanji vršilec dolžnosti direktorja zavoda, je podal odstopno izjavo s tega mesta, zato je svet javnega zavoda izvedel javni razpis za direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo (ZTŠK) Šalovci. Na razpis je prispela le ena prijava, in sicer se je za mesto direktorja oziroma direktorice zavoda prijavila Mihaela Kalamar iz Dolenec, sicer tudi predsednica Turističnega društva Dišeči volčin. 

Svet zavoda je prispelo vlogo obravnaval in zaprosil občinski svet kot ustanovitelja zavoda k podaji soglasja k imenovanju. Svetniki so predlog podprli soglasno. 

628eab65afdc6ef9bc1986a6b6092be2
Nataša Juhnov
Mihaela Kalamar

Kalamarjeva, ki je letos junija postala urednica na Radiu Murski val, kjer je bila kot novinarka sicer zaposlena od leta 2013, bo mandat opravljala za poln delovni čas, in sicer za obdobje pet let, funkcijo direktorice zavoda pa bo predvidoma nastopila še letos, po izteku odpovednega roka pri dosedanjem delodajalcu. "Na področju turizma sodelujem z lokalno skupnostjo že skoraj desetletje, poznam problematiko oziroma vse aspekte te občine in tudi možnosti razvoja turizma v občini. Zaradi vpetosti v lokalno skupnost sem se odločila prijaviti na razpis, odločitev zato ni bila težka, ravno dejstvo, da se vrnem domov in tu delam, pa je pri moji odločitvi prevladalo," je pojasnila Kalamarjeva. 

zavod-za-turizem,-šport-in-kulturo-šalovci direktorica