vestnik

Miklošičeva nagrada Janku Škrajnarju

V. T., 8. 2. 2019
Vida Toš
Miklošičevo priznanje za leto 2019 je prejel tudi Vito Žerdin iz Ljutomera za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe.
Aktualno

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika so slovesnost pripravili tudi v Ljutomeru, kjer vsako leto podeljujejo Miklošičevo nagrado in priznanja.

Miklošičevo nagrado za leto 2019 je županja Občine Ljutomer Olga Karba podelila Janku Škrajnarju iz Ljutomera za več kot 50 let uspešnega delovanja na glasbenem področju. Škrajnar je bil vrsto let glasbenik in dirigent pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer ter glasbeni pedagog, od leta 2006 pa bodi Prleško godbo Društva upokojencev Ljutomer. Je prejemnik številnih priznanj, med drugim zlate medalje Bojana Adamiča in zlate jubilejne Gallusove značke.


Miklošičeva priznanja za leto 2019 so prejeli Vito Žerdin iz Ljutomera za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe, Alojz Geder iz Noršincev pri Ljutomeru za dolgoletno uspešno delovanje v tamburaški glasbi in Anton Fekonja iz Železnih Dveri za dolgoletno uspešno delovanje v folklori.


Slavnostni govornik na prireditvi v Domu kulture Ljutomer je bil slovenski dirigent, zborovodja in umetniški vodja ljutomerskega Orfeja Andraž Hauptman, kulturni program pa so pripravili dijaki 1. letnika umetniškega oddelka ljutomerske gimnazije pod vodstvom mentorice Dunje Zupanec.

afffbdbd2e26f977f31a5a65ff93c288
Vida Toš
Slavnostni govornik na prireditvi v Domu kulture Ljutomer je bil slovenski dirigent, zborovodja in umetniški vodja ljutomerskega Orfeja Andraž Hauptman.


0206d5bcf1325edebd807a676c6a8930
Vida Toš
Kulturni program so pripravili dijaki 1. letnika umetniškega oddelka ljutomerske gimnazije pod vodstvom mentorice Dunje Zupanec.

1a582c4a28abaedee0e6163ecf2954cd
Vida Toš
Kulturni program so pripravili dijaki 1. letnika umetniškega oddelka ljutomerske gimnazije pod vodstvom mentorice Dunje Zupanec.

kulturni praznik ljutomer Miklošičeva nagrada Janko Škrajnar