vestnik

Minister Tonin odprl zadnjo sejemsko prireditev na Pomurskem sejmu letos

M.V., 23. 9. 2021
Jure Zauneker
8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja.
Aktualno

V četrtek je svoja vrata odprl 8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA. Gre za zadnjo sejemsko prireditev v Gornji Radgoni letos.

Sejem bo v času predsedovanja Slovenije svetu EU od 23. do 25. septembra na lokaciji Pomurskega sejmišča predstavil mednarodno sodelovanje na tem področju, opremo, znanje in najpomembnejše nacionalne institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah.

gornja-radgona, 8
Jure Zauneker
8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja.

Uradno ga je odprl obrambni minister Matej Tonin, ki je uvodoma spomnil, da so se pred 30 leti prav na tem mestu bile pomembne bitke. »Gre za enkratna priložnost, da se v okviru sejemskih in spremljevalnih aktivnosti prikaže odlično sodelovanje tudi z našimi sosednjimi državami,« je dejal Tonin. Obrambna industrijo v Sloveniji je označil za vse bolj prodorno in prepoznavno gospodarsko panogo, tesno sodelovanje obrambnih in varnostnih struktur pa ključno za ohranjanje skupnih vrednot in dobrobit vseh državljanov.

gornja-radgona, 8
Jure Zauneker
8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja.

»Sam kot minister za obrambočutim dolžnost, da kamorkoli po svetu grem, sem neke vrste ambasador slovenske obrambne industrije. Upam in želim, da bi sejem kar najuspešneje izkoristili za navezovanje in krepitev obstoječih in tudi ustvarjanje novih prijateljskih in poslovnih vezi. Nenazadnje je ta sejem tudi izvrstna priložnost, da se pobliže seznanite z dejavnostjo vseh služb in institucij, ki delujejo na področju obrambe in varnosti, « je še poudaril v nagovoru.

Direktor Pomurskega sejma, Janez Erjavec, pa je izrekel zahvalo vsem razstavljavcem, ki tokrat sodelujejo in tekmujejo v poslovnem delu sejma. Med njimi so državne predstavitve obrambnih industrij iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Poljske. Na 16.800 m2 razstavnih površinah in 25.000 m2 demonstracijskega prostora se predstavlja 115 razstavljavcev iz kar 13-ih držav.

Bogat strokovni in razstavni program si lahko ogledate TUKAJ.

Odpiralni čas sejma za obiskovalce:
od 9.00 – 18.00

Cene vstopnic
Odrasli – 5,00
Mladina – 3,00
Odrasli skupine (nad 20 oseb) – 3,00
Mladina skupine (nad 20 oseb) – 2,00
Upokojenci – 4,00

Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije,
Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let
in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo vstop prost.

Za obisk sejma je potrebno izpolnjevati pogoj PCT (dovolj je hitri antigenski test, ki ne sme biti starejši od 48h).

Sobra pomurski-sejem matej matej-tonin