vestnik

Ministrica dr. Aleksandra Pivec si je ogledala poskusno pridelavo zelenjave v podjetju Ocean Orchids

Vestnik, 4. 4. 2020
Fb Aleksandra Pivec
Podjetje, katera osnova dejavnost je vzgoja orhidej, je v času epidemije COVID-19 zaradi težkih razmer začelo svojo dejavnost dopolnjevati s tistim, kar je v tem času zelo iskano – pridelavo zelenjave pridelane doma s preizkušeno tehnologijo.
Aktualno

Ministrica dr. Aleksandra Pivec si je včeraj ogledala poskusno pridelavo zelenjave v podjetju Ocean Orchids, ki je svojo osnovno dejavnost prilagodilo trenutnim kriznim razmeram.

Po besedah ministrice je ta hitra prilagoditev razmeram lahko zgled tudi drugim, kako v kriznih časih in sicer povečati samooskrbo v državi. To bo po njenih besedah z ukrepi pospeševala tudi vlada. Ministrica je po ogledu povedala, da je to uspešna praksa, ki se uveljavlja kot posledica krize, in da morajo biti naložbe v Sloveniji usmerjene predvsem na področja za večjo samooskrbo s hrano.

aleksandra-pivec, ocean-orchids
Fb Aleksandra Pivec
Dvig samooskrbe, predvsem na področju rastlinske pridelave, je za Slovenijo strateškega pomena

Glede administrativnih težav, ki se pojavljajo ob tovrstnih poslovnih idejah je dejala, da če gre za objekte, ki so namenjeni drugi pridelavi in jih lahko v najkrajšem času preusmerimo na pridelavo hrane, moramo prilagoditi vse postopke za postavitev tovrstnih kmetijskih objektov. Napovedala je še, da bo ministrstvo pripravilo akcijski načrt, s katerim bi v najkrajšem času pridelovalce spodbudili za čim večjo pridelavo, temu pa bodo prilagojeni tudi črpanje evropskih sredstev in postopki, ki morajo teči čim hitreje in brez administrativnih težav. Zato z ministrom za okolje in prostor že potekajo dogovori in aktivnosti, da se težave rešijo.

aleksandra-pivec, ocean-orchids
Fb Aleksandra Pivec
Dvig samooskrbe, predvsem na področju rastlinske pridelave, je za Slovenijo strateškega pomena