vestnik

Počivalšek: Uvedba vrednostnih bonov za dopust v Sloveniji ni predvidena

Vestnik/STA, 6. 4. 2020
Profimedia
Vrednostni boni za dopust so le eden od predlogov, ki pa bi bil težko izvedljiv, zatrjujejo na ministrstvu.
Aktualno

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so poudarili, da predlog, ki bi kot obliko pomoči gospodarstvu v luči novega koronavirusa namesto regresa uvedli vrednostne bone za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih, le eden od mnogih predlogov za vladni drugi korona paket.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v soboto zbral delovno skupino s predstavniki gospodarstva, turizma in kmetijstva. Na posvetu so sodelovali tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, za javno upravo Boštjan Koritnik ter za delo Janez Cigler Kralj.



Eden izmed številnih predlogov za čim bolj učinkovit izhod iz krize po zajezitvi koronavirusa, je bil tudi ta, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih. "Poudarjamo, da gre zgolj za eno izmed mnogih idej deležnikov in s tega vidika nikakor ne moremo govoriti o konkretnem ukrepu, ki bi ga sprejeli v okviru smernic drugega paket ukrepov," so zapisali na ministrstvu v sporočilu za javnost in dodali, da bi bil takšen predlog težko izvedljiv. A bodo vse podane predloge preučili, tudi v okviru strokovne skupine, ki bo podala smernice za pripravo drugega paketa pomoči.

Dodali so še, da tako ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo kot tudi minister Zdravko Počivalšek ves čas pozivata, da podpremo naše domače gospodarstvo, naša lokalna delovna mesta, saj nič ne bo bolj pomagalo k okrevanju naše družbe po tej preizkušnji kot to, da naš čas in denar porabimo doma.

ministrstvo gospodarstvo koronavirus pomoč predlog