vestnik

Športna dvorana v Gornji Radgoni naj bi bila končana poleti

M. Ha., 17. 2. 2022
Arhiv Občine Gornja Radgona
Ob dogodku so učenci OŠ Gornja Radgona pripravili krajši kulturni program.
Aktualno

Vrednost investicije je nekaj več kot 5 milijonov evrov, dvorana bo obsegala okrog 1400 kvadratnih metrov površine

Včeraj je Občina Gornja Radgona je z ministrstvom za izobraževanje podpisala pogodbo o sofinanciranju gradnje večnamenske športne dvorane ob Osnovni šoli Gornja Radgona. Vrednost investicije je ocenjena na nekaj več kot pet milijonov evrov, ministrstvo pa bo prispevalo 1.192.988,12 evra.

gornja-radgona, dvorana, oš-gornja-radgona
Arhiv Občine Gornja Radgona
Pred podpisom so si župan Stanislav Rojko, ravnatelj šole Dejan Kokol in direktor občinske uprave Vladimir Mauko skupaj s predstavniki ministrstva ogledali gradbišče dvorane.

Občina je sofinancerska sredstva pridobila od Eko sklada in Fundacije za šport, del denarja pa je zagotovila sama. Pred podpisom so si župan Stanislav Rojko, ravnatelj šole Dejan Kokol in direktor občinske uprave Vladimir Mauko skupaj s predstavniki ministrstva na čelu z ministrico Simono Kustec ogledali gradbišče dvorane v Gornji Radgoni.
Temeljni kamen za gradnjo dvorane je bil položen junija 2020. Dvorana bo obsegala okrog 1400 kvadratnih metrov površine, v njej bodo tudi plezalna stena in tribune s 530 sedeži. Rok za dokončanje del je junija letos, na občini pa pričakujejo, da bodo objekt v uporabo izročili še pred poletnimi počitnicami.
ministrstvo-za-izobraževanje,-znanost-in-šport gornja-radgona oš-gornja-radgona dvorana