vestnik

Minute za zdravo srce v Radencih

V. T., 27. 9. 2018
Aleš Cipot
Vesna Maučec, direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci.
Aktualno

V soboto, na svetovni dan srca, bo pestro pred Hotelom Radin v Radencih, kjer Zdravilišče Radenci, Zavod za zdravstveno zavarovanje Murska Sobota, Vzajemna Murska Sobota, Društvo upokojencev Radenci in Zavod za turizem in šport Radenci med 10.00 in 18.00 pripravljajo več aktivnosti.

Ob svetovnem dnevu srca v Radencih pripravljajo delavnice in aktivnosti, ki so jih organizatorji poimenovali Delam s srcem, rdeča nit vseh pa bo skrb za zdravo srce. Udeleženci bodo na prav vsaki delavnici naredili nekaj dobrega za to, najbolj pomembno mišico v našem telesu. Med raznoliko ponudbo aktivnosti bodo tako hoja, pohod na Kapelo, pohod med vrelci življenja, fitnes vaje, aerobika, gimnastika, tek, pa tudi priprava napitka in celo sladice za zdravo srce.

b2f83ca9aff1a25fcc6c7ef1c1a577d5
Miha Sostaric
Dogodki se bodo med 10.00 in 18.00 dogajale v radenskem parku in okolici.


Z vsemi aktivnostmi bodo lahko obiskovalci Radenec v soboto, na svetovni dan srca, zbirali minute za zdravo srce. Več aktivnosti in dlje bodo jih delali, več minut bodo nabrali. In, če jih bodo zbrali vsaj 136 - toliko let šteje Zdravilišče Radenci - bodo prejeli 180 minut brezplačnega kopanja v Zdravilišču.


Vesna Maučec, direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci: "V program praznovanja letošnjega svetovnega dneva srca smo v prvi vrsti uvrstili veliko gibanja, saj je to osnova, na kateri gradimo zdravo srce. Telesne aktivnosti dopolnjujejo kulinarika, programi preverjanja zdravja, pa tudi druženje in zabava. Želimo si, da obiskovalci pri nas preživijo kar se da lep dan. Za svoje aktivno sodelovanje bodo nagrajeni s prijetnim druženjem in brezplačnim kopanjem, torej še z eno dejavnostjo, s katero lahko krepimo naše srce. To v našem zdravilišču spodbujamo že več kot stoletje."


Tudi za srčke najmanjših in najmaljših obiskovalcev bo odlično poskrbljeno - otroci bodo lahko telovadili z veveričko Muki, se zabavali z Vzajemkom, se peljali s turističnim vlakcem, skupaj s starši pa tekli na družinskem teku.

Svetovni dan srca radenci
Kaj zdaj berejo drugi