vestnik

(ARBITRAŽA) Kolesje se je za Mirišče vendarle premaknilo

Majda Horvat, 22. 7. 2022
Nataša Juhnov
Mirišče bo postalo del Hotize jeseni. Fotografija Nataša Juhnov
Aktualno

Prve dni julija smo v Vestniku razkrili, da prebivalci Mirišča ne morejo dobiti novih osebnih dokumentov z novim naslovom, saj še po petih letih od arbitražne razsodbe naselje Brezovec del uradno ni priključeno naselju Hotiza. Kot kaže se bo to zdaj kmalu spremenilo.

V začetku meseca smo pisali, da država od razglasitve arbitražne razsodbe država še vedno ni izpolnila vseh danih obljub prebivalcem ob meji

Občina Lendava je spremembo odloka, po katerem se naselje Brezovec del priključi naselju Hotiza ter vključi v ulični sistem Hotiza z imenom ulice Mirišče, sprejela že leta 2020. Tega je posredovala Geodetski upravi (GURS), ki pa določila odloka zaradi presplošnih določb oziroma zaradi neusklajenosti grafičnega dela z evidencami GURS ni mogla izvesti na izvedbeni ravni. Zato je občini predlagala, da sprejme poseben odlok, s katerim bo določila spremembo območja naselja Hotiza in določila mejo ali opis območja naselja. To mora biti določeno tako, da omogoča evidentiranje sprememb podatkov o območjih naselij v registru prostorskih enot. 

Občinski svet bo o odloku znova odločal  septembra. 

Občinska uprava je po priporočilu predlog novega odloka pripravila že lani in ga posredovala GURS v ponovno presojo, vendar je potem, kot rečeno, mnenje čakala do začetka julija.
mirišče hotiza brezovec-del