vestnik

Mladi debatirali o človekovih pravicah

Vestnik, 14. 10. 2019
Osebni arhiv
Spoznavali so človekove pravice.
Aktualno

Društvo Connect, so.p. je med 1. in 11. 10. 2019 v Moravskih Toplicah izvedlo Erasmus + projekt mednarodne mladinske izmenjave z naslovom We know our rights (Poznamo svoje pravice).

Osrednja tematika projekta je bila osredotočena na človekove pravice. Projekt je združil mlade udeležence iz Češke, Slovaške, Madžarske, Italije, Hrvaške in Slovenije, ki so skupaj preživeli enajst dni, se učili, družili in delili izkušnje. Z obravnavo tematike človekovih pravic smo želeli spodbuditi mlade udeležence k boljšemu razumevanju te tamatike in jih hkrati tudi ozavestiti o pomenu konstantnega razvoja in izboljševanja svojih kompetenc, medkulturne zavesti, osebnega razvoja ter k bolj aktivnemu državljanstvu.

erasmus+, izmenjava
Osebni arhiv
Spoznavali so človekove pravice.

Mladi udeleženci so na mladinski izmenjavi obravnavali različne tematike, povezane z zaščito človekovih pravic. Med drugim enakost spolov, ne-diskriminacija, vključenost, participacija ter aktivno državljanstvo. Aktivnosti tokom mladinske izmenjave so vzpodbujale kritično razmišljanje udeležencev in kreativno iskanje vsakodnevnih rešitev s katerimi lahko kot posamezniki pripomoremo k izboljšanju stanja na lokalni, državni in mednarodni ravni. Na koncu projekta so udeleženci prejeli tudi certifikat Youthpass, ki potrjuje njihovo udeležbo in napredovanje v ključnih kompetencah, ki jih podpira Evropska komisija. Certifikat se lahko doda tudi k življenjepisu in tako služi kot potrdilo o pridobljenih izkušnjah. Udeleženci so projekt zaključili z novimi znanji, doživetji in prijateljstvi. Navdušeni nad doživetim so obljubili da se srečajo znova, na novih projektih.

erasmus+, izmenjava
Osebni arhiv
Spoznavali so človekove pravice.

erasmus+, izmenjava
Osebni arhiv
Spoznavali so človekove pravice.

erasmus-+ moravske-toplice