vestnik

Mladi pevci soboške glasbene šole nizajo uspehe

Vestnik.si, 4. 4. 2023
Osebni arhiv glasbene šole
Roko Kolmanič
Aktualno

V zadnjem tednu so mladi pevci Glasbene šole Murska Sobota dosegli odlične rezultate.

Na Glasbeni šoli Murska Sobota je potekal 3. Soboški festival mladih glasbenikov. Festival je v osnovi zastavljen kot motivacijski dogodek za učence in njihove mentorje, namen tekmovanja pa je spodbujanje razvoja mladih glasbenikov, izmenjava pedagoških izkušenj med mentorji, odkrivanje nadarjenih učencev in spodbuda pri njihovem razvoju ter nadaljnjem glasbenem izobraževanju. Tekmovanje je namenjeno učencem nižjih glasbenih šol Slovenije, tekmovalo pa se je v disciplini petje. Učenci Glasbene šole Murska Sobota so dosegli odlične rezultate.

Roko Kolmanič je s 96,67 točkami osvojil prvo mesto in prejel zlato priznanje ter posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja romantike in zlato priznanje sta prejeli Katja Huber in Ajda Pehar, prva je s 95,67 točkami zasedla drugo mesto, Peharjeva pa s 94 točkami tretje mesto. Lara Pučko je osvojila 90,97 točk in prejela zlato priznanje, Maša Škafar pa je s 89 točkami osvojila srebrno priznanje. Vse nagrajence je na klavirju spremljal Predrag Šantek, mentorica pa jim je bila Gabriela Bratina. 

Tekmovalci_pevci_GS_z_mentorico
Osebni arhiv glasbene šole
Nastopajoči s svojo mentorico Gabrielo Bratina

Mednarodno tekmovanje Primavera

V Bijeljini, v Bosni in Hercegovini, je potekalo Mednarodno tekmovanje Primavera in vseh pet tekmovalcev s soboške glasbene šole se je odlično odrezalo. 


Roko Kolmanič je dosegel vse možne točke in si tako poleg prvega mesta prislužil še Lavreat nagrado in posebno nagrado. V svoji kategoriji je zmagala tudi Lara Pučko. Prav tako pa so prve nagrade osvojile tudi Ajda Pehar, Maša Škafar in Katja Huber. Pri klavirju je bil Predrag Šantek, mentorica pa jim je bila tudi tokrat Gabriela Bratina. 

Lara_Pučko
Osebni arhiv glasbene šole
Lara Pučko

glasbena-šola-murska-sobota petje mladi-pevci
Kaj zdaj berejo drugi