vestnik

Mladi ribiči: Enej Kapun in Mihael Kukovec s po dvema medaljama

Tomo Köleš, 25. 7. 2018
Oste Bakal
Enej Kapun prejema medaljo.
Aktualno

Štirje mladi člani Ribiške družine Radgona so na državnem prvenstvu mlajših kategorij na Šmartinskem jezeru pri Celju dobili pet medalj. Kolajne so prejeli še lendavski in ljutomerski ribiči.  

Ribiška družina Celje je na svojem ribniku na Šmartinskem jezeru pripravila letošnje državno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za kategorije U15, U20 in U25. Osrednjega državnega tekmovanja so se udeležili tudi štirje člani (po dva v kategoriji U15 in U20) Ribiške družine Radgona, ki so na dvodnevnem tekmovanju dobili skupno pet kolajn. V konkurenci najmlajših tekmovalcev je Enej Kapun zasedel drugo in tretje mesto, njegov klubski kolega Aljaž Ružič pa se je moral zadovoljiti z dvema nehvaležnima četrtima mestoma. Med tekmovalci U20 pa se je odlično odrezal član RD Radgona Mihael Kukovec, ki je dobil zlato in bronasto medaljo. S tem dosežkom se je fant iz okolice Svetega Jurija ob Ščavnici uvrstil v slovensko reprezentanco, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu v sosednji Italiji. Eno medaljo v tej kategoriji je prejel tudi Mihael Čuk iz radgonske ekipe, ki je zasedel tretje in četrto mesto.




Žal je uvrstitev v reprezentanco v kategoriji U20 za malenkost zgrešil še en tekmovalec iz Pomurja, in sicer Peter Nagy (RD Lendava), ki je zasedel drugo in tretje mesto, a je bilo to premalo za izbrano vrsto, kamor sodi pet najboljših slovenskih ribičev v tej starosti. Na državnem prvenstvu so bili tudi tekmovalci RD Ljutomer, in sicer je Rafael Hladnjak (U20) zasedel tretje in peto mesto, Tine Sukič je bil v isti konkurenci četrti in peti, v kategoriji U15 pa je Rene Murota končal na drugem in četrtem mestu.



ribištvo mladi državno prvenstvo RD Radgona Šmartinsko jezero