vestnik

Mladi Sobočani se pridružujejo globalnim protestom

A. Nana Rituper Rodež, 26. 5. 2019
Hanah Šeruga
Tudi mladi iz Murske Sobote so se pridružili okoljskim protestom.
Aktualno

Tudi mladi, devetošolci, iz Murske Sobote so se v petek s transparenti na Trgu zmage v Murski Soboti pridružili podnebnim protestom, ki potekajo po svetu, ter zahtevali odločnejše ukrepanje in zaščito našega planeta. Napovedujejo, da bodo s protesti nadaljevali, in vabijo mlade, da se jim pridružijo.  

0a74645cee585f3d5994e6d8ff4a7480
Hanah Šeruga
Tudi mladi iz Murske Sobote so se pridružili okoljskim protestom.


S tem želijo čim več ljudi ozavestiti o problemih globalnega segrevanja in o globalnih podnebnih spremembah. Bistveno sporočilo našega protesta je, da je potrebno nekaj čim prej narediti za naše okolje in preprečiti, da bi ga še naprej uničevali in mu škodovali, nam je povedala Hanah Šeruga iz OŠ I, ena od mladih, ki so protest pripravili. Pobudnik protesta pa je bil Jakob Idič, učenec OŠ II Murska Sobota. Mladi osnovnošolci so napovedali, da bodo s protesti nadaljevali, želijo pa si, da se jim pri tem v bodoče pridruži čim več mladih.

41a9f82c09abffc8ca9a648b01d01602
Hanah Šeruga
Tudi mladi iz Murske Sobote so se pridružili okoljskim protestom.


Mladi Sobočani so se pridružili gibanju Mladi za podnebno pravičnost in drugemu valu protestov mladih za podnebno ukrepanje. Ocenjujejo, da se je svoj glas na ta dan povzdignilo veliko mladih iz okoli 1300 mest iz stotih držav sveta. Proteste je spodbudila mlada Švedinja GretaThunberg, ki je s protesti pred švedskim parlamentom začela avgusta lani in s tem navdihnila številne mlade po vsem svetu, da ji sledijo.

globalni protesti MURSKA SOBOTA devetošolci greta thunberg mladi
Kaj zdaj berejo drugi