vestnik

Mladi tujci na pohodu: Iz vozičkov kradli kot srake  

ABE, 16. 7. 2018
Nataša Juhnov
Koprski policisti so prijeli Slovake, ki so bili na delu tudi v Murski Soboti.
Aktualno

Pet Slovakov, ki so jih prijeli koprski policisti, so kazniva dejanja zakrivili tudi v Murski Soboti.

Skupina petih slovaških državljanov, starih od 20 do 31 let, je v več krajih po Sloveniji iz nakupovalnih vozičkov v trgovinah kradla torbice, poročajo koprski policisti. Po petkovi kraji torbice 73-letni ženski iz okolice Sežane so jih policisti izsledili v Portorožu in jim odvzeli prostost, kazensko jih bodo ovadili za kaznivo dejanje velike tatvine.



Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je omenjena skupina v petek ob 18. uri 73-letni ženski iz nakupovalnega vozička ukradla torbico z dokumenti in denarjem. Bančno kartico 73-letnice so nekaj minut zatem uporabili na bankomatu na Povirju, a je bil dvig gotovine zavrnjen zaradi vnosa napačne kode PIN.


Policisti so z zbiranjem obvestil nato ugotovili, da so ti ljudje enaka kazniva dejanja storili še v Murski Soboti, Novi Gorici, Ajdovščini in drugje.

O kraji so policijo obvestili iz trgovine, policisti pa so ugotovili, s katerim vozilom so se tujci odpeljali, in avto ob 22.30 v Portorožu tudi izsledili. Trem ženskam in dvema moškima iz vozila so odvzeli prostost. Policisti so z zbiranjem obvestil nato ugotovili, da so ti ljudje enaka kazniva dejanja storili še v Murski Soboti, Novi Gorici, Ajdovščini in drugje. Zbiranje dokazov policija nadaljuje, so še sporočili s koprske policije.
Igor Napast
Tujci so kradli iz nakupovalnih vozičkov.
slovaki kriminal voziček torbice