vestnik

Mladinsko kulturni center Ljutomer ta petek odpira svoja vrata, kaj pripravljajo?

Vestnik.si, 10. 6. 2022
Občina Ljutomer
Novi prostori Mladinsko kulturnega centra Ljutomer se nahajajo na Prešernovi 8 v središču mesta Ljutomer.
Aktualno

Po več let trajajoči obnovi prostorov Občina Ljutomer s ponosom odpira vrata večnamenskih kulturnih prostorov, namenjenih mladinski ustvarjalnosti in urbanim kulturnim dogodkom v samem jedru mesta.

V petek, 10. junija ob 18. uri bo potekala uradna otvoritev čisto novih prostorov Mladinsko kulturnega centra Ljutomer (MKC Ljutomer), ki se nahajajo na Prešernovi 8 v središču mesta Ljutomer. To je prvi tovrsten prostor namenjen izključno mladinskem in kulturnemu ustvarjanju v mestu Ljutomer. Prostor je opremljen z vso potrebno infrastrukturo, ki jo zahteva organizacija manjših kulturnih dogodkov, kot so koncerti, filmske projekcije, literarni večeri, razstave, ustvarjalne delavnice in podobno. Prostori so dostopni tudi invalidom.



Namen MKC Ljutomer je zagotoviti večje število mladinskih in kulturnih prireditev ter dolgoročno nadgraditi kulturni utrip in kakovost vsakdanjega življenja v občini Ljutomer. S sistematičnim organiziranjem, spodbujanjem in koordiniranjem kulturnih dogodkov, bodo temeljni cilji MKC Ljutomer - postati osrednje mladinsko družbeno vozlišče, svetovanje in izobraževanje na področju mladine in kulture ter navsezadnje boljša prepoznavnost občine Ljutomer.



Čaka vas projekcija kratkih filmov, ki so jih ustvarili domači mladi filmarji, otvoritev fotografske razstave na temo ljutomerske glasbene zgodovine ter koncert lotmerških mladih sil Ezy Ryder ter kultne prleške skupine Dežurni krivci. Prireditev se začne ob 18. uri, vstopnine pa ni. Več informacij o otvoritvenem dogodku dobite na TEJ POVEZAVI.

Prireditev organizirata KTD Festival Ljutomer in Občina Ljutomer, v sodelovanju z IO JSKD Ljutomer in ob sofinanciranju Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
mkc-ljutomer občina-ljutomer otvoritev