vestnik

Množično testiranje tudi v Arcontu

Vestnik, 5. 1. 2021
Arhiv podjetja
V podjetju Arcont poteka množično testiranje zaposlenih.
Aktualno

Hitrega testiranja se v podjetju Arcont iz Gornje Radgone poslužujejo že vse od novembra. Hitre antigenske teste so nabavili sami, za izvajanje testiranj pa so se dogovorili z lokalnim zdravstvenim domom.

Na testiranje tako pošiljajo zaposlene, ki ne kažejo simptomov okužbe, vendar zaradi tveganega stika obstaja možnost okužbe. Kot so pojasnili v podjetju, jim hitro dobljeni rezultati testov omogočajo hitro reakcijo in možnost zajezitve okužbe znotraj kolektiva. Doslej so testiranja potekala v lokalnem zdravstvenem domu, zadnja dva meseca so tako testirali že 172 zaposlenih. 

Takoj po novem letu so se z zdravstvenim domom Gornja Radgona dogovorili za množično testiranje v podjetju, da bi preprečili vnos morebitnih tako imenovanih poprazničnih okužb v delovno sredino. "Testiranje se izvaja danes in jutri, in sicer selektivno po posameznih oddelkih glede na pogoje dela in tveganja prenosa potencialne okužbe. Predvidevamo, da bo v prihodnjih dneh testiranih okrog 240 zaposlenih," so sporočili iz podjetja in dodali, da bodo s testiranji nadaljevali tudi po tej množični akciji. Želijo namreč preprečiti širjenje bolezni in s tem zavarovati zdravje svojih zaposlenih in njihovih bližnjih ter tako omogočiti nemotene delovne procese. 

Hitra testiranja sicer že potekajo tudi v številnih drugih podjetjih v Pomurju. 

arcont hitro-testiranje
Kaj zdaj berejo drugi