vestnik

MOMS: Za štipendije 180.000 evrov

Vestnik, 18. 9. 2018
Robert Balen
Vloge morajo študenti oddati do 5. oktobra 2018.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je objavila razpis za štipendije za nadarjene študente v študijskem letu 2018/2019. 

V proračunu je za štipendije predvidenih 180.000 evrov sredstev. Študenti s stalnim prebivališčem v MOMS, ki želijo zaprositi za štipendijo, morajo vlogo oddati do 5. oktobra. Na razpis pa se morajo prijaviti tudi tisti študenti, ki so v preteklih letih že prejemali štipendijo mestne občine.

Pogoji za pridobitev štipendije

Višino in število štipendij bo določila komisija za štipendije, kar je odvisno od razpoložljivih sredstev v občinskem proračunu. Na razpis se lahko prijavijo študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, ki imajo status rednega ali izrednega študenta, izobražujejo pa se lahko v Sloveniji ali v tujini. Izpolnjevati pa morajo naslednje pogoje: ob vpisu v 1. letnik dodiplomskega študija niso starejši od 21 let, imajo najmanj tri leta stalno prebivališče na območju MOMS od objave razpisa, niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, ne prejemajo druge štipendije v Sloveniji, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb, niso družbeniki gospodarskih družb ali (so)ustanovitelji zavodov, imajo študenti pvega letnika v preteklem šolskem letu v zaključenem letniku srednjega izobraževanja povprečno oceno najmanj 4,5 iz vseh ocenjenih predmetov, imajo študenti, ki se izobražujejo po programu dodiplomskega ali podiplomskega študija, v preteklem študijskem letu najmanj povprečno oceno 8,5 iz vseh opravljenih izpitov in drugih študijskih obveznosti. Študenti, ki se izobražujejo v tujini, pa morajo imeti primerljivo oceno.


Več informacij študenti najdejo tu:http://www.murska-sobota.si/javni-razpis-za-%C5%A1tipendiranje-nadarjenih-%C5%A1tudentov-v-mestni-ob%C4%8Dini-murska-sobota-za-%C5%A1tudijsko-leto-1


MOMS štipendije nadarjeni študenti